www.hundhjalpen.se    Share

EDYPersonal från hägnet i Medgidia kallades till den lilla byn Viisoara där en man höll ett stort antal hundar kring sin gård. Han ville ha hjälp med att kastrera några av dem. När man kom in på gården såg man till sin förskräckelse ett stort antal hundar, många fastkedjade. Hundarna var magra och smutsiga och saknade skydd mot regn, vindar och stekande sol. Efter myckna påtryckningar lyckades man övertala mannen att ge upp några av hundarna som då fick följa med tillbaka till hägnet. En av dessa lyckligt lottade var Edy.

Som så många av de andra hundarna från samma gård var Edy vid ankomsten till hägnet lite blyg och tillbakadragen. Detta har nu i stort sätt släppt och den som har en godbit att erbjuda blir snabbt Edys bästa vän. Han är mjuk och vänlig när han tar kontakt och vill gärna kela och mysa på ett lite stillsamt sätt. Edy är god vän med de andra hundarna i sin grupp och umgås flitigt med såväl hanar som tikar. Ett möte med hägnets katter avlöpte också väl. Till charmige Edy söker vi nu ett livslångt, lugnt och välkomnande hem där han kan få känna sig som en väldigt speciell liten hund. Trevliga promenader, en mjuk bädd och så massor av godbitar – då kommer Edy att må som en liten prins. Det bör inte finnas barn under skolåldern i hemmet. Edy bor gärna med en snäll hundkompis.


Läs även våra krav och garantier.
Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Mer information:

Ankom Sverige:
2012 maj
Hane
34
41
26
11
Ja
---

5200 kr

---
info@hundhjalpen.se

2014-03-03


bild-2 bild-3

bild-4 bild-5

Ankomstbilder Arlanda


bild-2 bild-3

bild-6


Bilder från Sverige


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3


Text från Sverige


Edy är en fantastisk varelse. Alla, både människor och hundar gillar honom, tom hundar som är omplaceringshundar och har svårt för andra hundar. Han är så positiv och glad och lockar andra hundar till lek. Först var han rädd för främmande människor, speciellt män, darrade när vi mötte grannarna i trappan, men redan efter ett par möten sprang han glatt fram till dem för att bli klappad. Nu visar han tydligt att han gillar de flesta människor! Han läser av mig som ingen annan hund tidigare (en terveuren och en dansk-svensk gårdshund, som tyvärr inte längre finns kvar). Han blev snabbt bästa kamrat med vår katt, som är tolv år (ursprungligen en hittekatt). Det enda jag kan beklaga är att min ålder och hälsa inte tillåter att jag tar hand om ytterligare en hund, vilket jag så gärna skulle ha gjort. Jag får ägna mig helhjärtat åt de två djur jag har, Kattja och Edy.