www.hundhjalpen.se    Share

CORA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2012 maj
Tik
47
51
28
16
Ja


2500 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se

2017-01-20

2014-03-23
bild-1


SaveTheDogs erbjuder mindre bemedlade människor gratis vård av sina sjuka djur. En fattig man kom en morgon till kliniken i Medgidia med sin hund som han sade sig vilja ha vaccinerad. Så fort djurvårdarna hade lyft upp hunden på undersökningsbordet ursäktade sig mannen att han behövde en nypa luft och sedan var han försvunnen. Kvar på bordet stod Cora, helt nöjd med att stå i centrum för uppmärksamheten. Mannen dök aldrig upp igen och Cora fick stanna kvar i hägnet i avvaktan på ett bättre liv i Sverige.

Cora är en glad och pigg uppenbarelse. Hon älskar att leka och busa. Det finns mycket spring i benen. Hon är alltid på bra humör och delar ut pussar åt alla håll, utan att för den skull kännas påflugen. Coras glädje smittar lätt av sig och man drar på smilbanden. Hon rör sig bekvämt kring de andra hundarna i gruppen och är alltid med där det händer något. Vilas det så vilar även hon. Hägnets katter accepteras utan problem. Till denna härliga tjej söker vi nu ett livslångt hem där hon välkomnas med öppna armar. Cora kommer att älska äventyr i skog och mark och bli en bra kompis i TV-soffan.


Bilder från Rumänien

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3


Bilder från Arlanda

bild-2 bild-3

bild-2

Bilder från Sverige

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

Text från Sverige

Oktober 2016:
Jag träffade Cora för första gången nere i hägnet och föll pladask på en gång - Klart den här lilla hunden skulle komma hem till mig! Sagt och gjort, några månader senare hämtade jag henne på Arlanda. Cora har världens mjukaste päls och är underbar på alla sätt och vis. Hon älskar att springa lös i skogen och stormtrivs nu när det är svamsäsong och hon kan gå runt och nosa och rensa kvistar medan vi andra går och tittar i backen. Hon gillar att bada och att gräva gropar i sanden. Cora är en riktig liten sakletare och har gjort massvis av spännande dikesfynd - fynd som helst ska tas med hem till sängen... Hemma gillar hon att mysa i sängen, helst ska alla ligga i en enda stor och mysig hög så att man kan mysa riktigt ordentligt!

Januari 2017:
Cora hade ett nytt hem under en tid, där det tyvärr inte fungerade så nu söker vi ännu en gång ett nytt hem åt finaste lilla Cora med den silkeslena pälsen. Cora är en mycket trevlig och "vaken" tjej som mer än gärna hänger med på äventyr. Hon kan vara lite avvaktande mot nya bekantskaper men när hon märker att man är snäll umgås hon mer än gärna. Köttbullar är favoritgodiset och för det gör hon nästan vad som helst - och bjuder man på en blir man snabbt en ny bästis. Cora är en fantastisk tjej, den bästa vännen man kan önska sig!

På grund av sjukdom letar vi för Coras räkning ett nytt hem där man fortsätter att ge henne härliga skogspromenader, mys och lagoma tankenötter. Då hon inte är van med barn bör den nya familjen inte ha barn under tonåren.