www.hundhjalpen.se    Share

BERRY


bild-1


Otaliga är de hundar som trafikskadas runtom i Rumänien varje år - och otaliga är de som bara lämnas vid vägkanten att självdö i plågor. Detta skulle ha blivit Berrys öde om hans olycka inte hade råkat inträffa mitt i centrala Cernavoda. Man fick vid hägnet ett telefonsamtal där en upprörd kvinna meddelade att en svårt skadad och blödande hund låg i rännstenen i centrum. Kvickt hoppade personal från hägnet in i bilen och rusade för att undsätta Berry. Han hade redan förlorat mycket blod och det var tveksamt om han skulle gå att rädda - men han hade starka livsandar. Det ena frambenet var krossat och det enda alternativet var att amputera det. Berry lever dock ett gott liv ändå men vill väldigt gärna lämna hägnet där trängseln och stojet är till nackdel för en handikappad hund.

Unge Berry är fortfarande lite valpig - med valpens charm. Han är oerhört kontaktsökande och fullkomligt älskar att bli ompysslad och stå i centrum. När man lämnar honom gråter han hjärtskärande en stund. När vi återvänder visar han att han gärna vill leka lite och skuttar glatt iväg efter en liten boll. Han trivs bra med de andra hundarna i sin grupp och är alltid med där det händer något. Han föredrar relativt lugna, tydliga hundar då de får honom att känna sig tryggare. Små hundar som är ettriga har han lite svårt att klara av. Till vår fantastiske Berry söker vi nu ett livslångt, tryggt hem där man har förståelse för och tar hänsyn till de begränsningar hans handikapp innebär. Hemmet bör vara beläget i marknivå så att Berry har en egen trädgård / täppa att strosa runt i. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.

På grund av de hårda förhållandena som livet i ett hundhägn innebär hjälper Hundhjälpen även ett antal handikappade hundar. Hundens handikapp påverkar givetvis dess levnadsbetingelser, men vi har bedömt att hunden kan leva ett bra liv i en ny, trygg miljö. Den nye ägaren måste vara beredd att hjälpa hunden i vissa situationer där handikappet medför praktiska svårigheter, samt skydda den från farliga situationer som kan uppstå. Aktiviteter samt kontakt med andra hundar måste anpassas så att hunden inte kommer till skada eller pressas utöver sin förmåga.
Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:
Sponsrad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Ankom Sverige:
2012 maj
Hane
53
62
33
18
Ja
---

1900 kr
Ja

---
---
---

2014-02-02

Bilder från Rumänien

bild-2 bild-3

bild-4 bild-5

bild-6 bild-7
2013-10-29: Hundhjälpen reducerar överlåtelsekostnaden för handikappade hundar till 2600 kr.
2013-12-09: Berry är sponsrad av Elisabeta Gergely med 700 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 1900 kr.


Ankomstbilder Arlanda

bild-8 bild-10

Bilder från Sverige

bild-8 bild-10

bild-9

Text från Sverige

Hejsan!

Här kommer en liten hälsning från Izzy som han numera heter. Izzy var lite rädd när vi hämtade honom på flygplatsen för en vecka sedan, men efter ca 5 timmar i bil med både matte och husse, kände han sig väldigt trygg snabbt. Han vågade tom kissa vid ett snabbt stopp på vägen hem för vi förstod att han var väldigt nödig. Det gick lika bra när han kom hem med både nr ett och två och har aldrig gjort av sig inne över huvudtaget. Han är väldigt duktig!

Hemma väntade två tjejer på 9 resp 1,5 år som han blev väl mottagen av. Elsa den äldre av dem är väldigt snäll men säger till om hon tycker han kommer för nära. Izzy förstår vinken direkt när hon morrar lågt och då går han genast därifrån. Nova det "lilla" pyret, vill bara leka och förstår inte riktigt än när Izzy försöker dominera henne liteoch testa hur långt han gå och då har matte fått säga till att det inte är ok. Trots att Izzy har tre ben förstår han nog inte alltid detta och verkar inte se det som ett hinder utan busar på i trädgården, trippar på promenaderna som han förövrigt älskar att gå ut på. Vi går minst en promenad om dagen, då kortare i Izzys takt och tempo, men ibland är det så att både matte och husse har svårt att hänga med! Han kan springa fort!

Maten gick si så där i början och han verkade ganska orolig och slängde lite blickar åt tjejerna som åt lite längre bort från honom. Jag trodde att han var stressad över matsituationen och ville äta i fred men det visade sig vara tvärt om. Han ville helt enkelt ha sällskap och efter att jag ställde hans matställning bredvid tjejerna har han ätit med mycket god aptit, helt utan bråk! Ute nosar han runt runt och kan gå sicksack över stigen för det finns så mycket spännande att lukta på.

Izzy verkar vara väldigt lättlärd, ialla fall när det kommer till vad han får göra och inte, så verkar han förstå fort när vi säger till honom. Han är väldigt signalkänslig både från tikarna och oss människor och det märks att han inte är född och uppvuxen i en trygg familj.

Vi har välkomnat Izzy med öppna armar och vi ska göra allt för att han och vi andra ska få en trygg och säker tillvaro med mycket kärlek, gos och goa promenader i skogen!

Mvh
Anna, Mathias, Adrian, Lima, Elsa, Nova och Izzy!