www.hundhjalpen.seTUSER

 
Född ca: 2004 mar
Kön: Hane
Höjd: 32 cm
Längd: 42 cm
Hals: 27 cm
Vikt: 6 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: Film1
   
Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2013-10-19
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: ---
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Personal från hägnet i Medgidia gör rundor ut på landsbygden med den mobila kliniken för att kastrera hundar och katter – samt hjälpa till vid nödfall. När man körde längs en större väg såg man ute på en åker en liten ljusbrun hund som satt alldeles stilla. Inga hus fanns i närheten så man stannade omedelbart och plockade upp den lille stackaren, som genast visade sin uppskattning genom att vifta på svansen. Tuser var bara skinn och ben och hade säkert letat förgäves efter mat ute bland fälten. Troligtvis har någon satt ut honom dit att klara sig själv. Väl framme i hägnet fick han en måltid och undersöktes från topp till tå. Man upptäckte då ett gammalt diskbråck som kan vara orsaken till att någon kanske inte velat ha kvar honom.

Tuser är en lugn och balanserad hund som gärna sitter och filosoferar. Han kan ligga timmar i solen och njuta av värmen – så antagligen har vi en äkta ”soff-hund” här. Han är vänlig och social och trivs alldeles utmärkt med att stå i centrum. Han är god vän med de andra hundarna i gruppen men väljer att inte ta del i det värsta buset och springet. Till denne rare gentleman söker vi nu ett livslångt kärleksfullt hem där han tas emot med öppna armar. Med tanke på det gamla diskbråcket är det viktigt att vara lite försiktig med hans rygg t ex genom att lyfta honom upp och nedför trappor. Tuser bor gärna med en snäll hundkompis. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är över 8 år till 2600 kr.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige
    

© Hundhjälpen