www.hundhjalpen.seSPOOKY (nu JASPER)

 
Född ca: 2010 maj
Kön: Hane
Höjd: 53 cm
Längd: 57 cm
Hals: 33 cm
Vikt: 22-24 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: Film1, Film2 
   
Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2013-03-17
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Spooky hittades kringdrivandes i ett bostadsområde i staden Cernavoda. Han sökte efter mat vid några sopcontainers och hade tydligen levt under svält en längre tid, eftersom han var mycket mager. Personalen lyckades locka honom till sig med hjälp av mat och han följde sedan villigt med till transportbilen för att köras till hägnet för omvårdnad. Spooky har hämtat sig väl efter sina strapatser och är välmående idag.

Spooky är en lättsam, glad och lekfull hund. Han är snabbt framme och hälsar på våra representanter, samtidigt som han gärna leker med sina hundkamrater. Spooky fungerar bra tillsammans med de andra hundarna i sin grupp där han rangmässigt har en mellanposition. Vi söker nu till vår fina Spooky ett kärleksfullt hem där han får följa med på roliga aktiviteter och även ges mys-stunder i TV-soffan. Barn i skolåldern bör inte finnas i hemmet, men det får gärna finnas en glad hund som lekkamrat. Spooky torde även trivas med en katt.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2013: Spooky, vi kallar honom Jasper, sov lugnt i bilen alla milen hem till Klagshamn. När vi pausade, gjorde Jasper oss sällskap. Mycket nosande och alla behov uträttades.

När vi kom hem var köket förberett. Härifrån börjar Jasper sitt äventyr, både inomhus och utomhus. Mötet med övriga i familjen gick till min stora glädje alldeles utmärkt. Min son mötte honom lugnt. Jasper lade sig efter ett tag på rygg för att kunna bli klappad även på magen. Katten Mimmsan tittade oberört. Cool katt! Katten Smilla sprang för säkerhets skull upp i trappan för att på lite säkert avstånd ’spana runt hörnan’!

Jasper är född klok. Han är en trygg, glad och kärleksfull hund. Han har mycket energi. Han känns kraftfull. Tuggben, bollar samlas på hög i korgen. Jasper verkar inte veta vad man gör. Tills han fick ett riktigt köttben. Det åts och gnagades på med stor aptit. 

Ibland vill han vara så mycket till lags. Ibland blir han väldigt exalterad. Det känns att vi tycker om varandra. Så är det. Efter påsk ska Jasper skolas in på dagis. Ska bli härligt för honom att träffa andra hundar. Ska bli skönt för honom att få röra sig fritt i en stor hage. En stor hage där han kan få springa för allt vad benen vill.

/Matte till Jasper
 

© Hundhjälpen