www.hundhjalpen.seROXI

 
Född ca: 2011 nov
Kön: Tik
Höjd: 39 cm
Längd: 48 cm
Hals: 32 cm
Vikt: 10 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: Film1, Film2
   
Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2013-08-25
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: ---
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Befolkningen i och kring Cernavoda har alltid vetat om att man kan bli av med oönskade hundar genom att lämna dem vid hägnet, tidigare då i staden och nu några kilometer utanför. Många väljer att anonymt ”dumpa” hundar där – i vetskapen om att inga frågor då kan ställas. Roxi dök upp på detta sätt på senhösten förra året. Givetvis togs hon om hand och fick en plats inne i hägnet bland de andra lite mindre hundarna. Nu väntar hon på sin flygbiljett till Sverige.

Roxi är en glad uppenbarelse. Hon är snabbt framme och älskar att bli klappad och kelad med. Hon skuttar och viftar på svansen för att visa att vi minsann får hålla på hur länge vi vill. En liten godbit tas försiktig emot. Hon är mjuk och vänlig och har alla egenskaper en framtida familjehund ska ha. Bland de andra hundarna är hon en populär kamrat och vi tror att hon även kan bli god vän med en katt. Vi söker nu för denna pigga flicka ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får bli mycket viktig. Det får gärna finnas en snäll hundkamrat i hemmet.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige
Text från Sverige

2014:
Roxi kom till oss 25 augusti förra året och det är vi väldigt glada för! Beskrivningen om henne från Rumänien stämmer precis. Hon är riktigt kelig och vill gärna ligga nära och bli klappad. Får vi gäster blir hon extra glad och ska snabbt bekanta sig och helst sitta i knät. Hon är försiktig i sättet och tar varsamt emot godis samtidigt som svansen går.

Katten i hemmet har det fungerat utmärkt med från start. De lever vid varandras sida och nosar lite på varandra emellanåt. Även min familjs två hundar träffar Roxi ibland och hon har blivit en i flocken. Den yngre hunden busar hon gärna med medan den äldre övervakar så allt går lugnt till. När det är dags att åka hem får vi nästan bära ut henne då hon trivs så bra även där. Jätteskönt att ha ett bra ställe att lämna henne på när vi behöver hundvakt!
Roxi är lättlärd och kommer oftast på direkten när vi ropar efter henne. I koppel går hon jättefint och har gjort sen start. Nu i vår ska vi börja gå hundkurs för att så småningom börja träna agility. Hon är snabb och smidig så vi tror det kommer passa henne jättebra. Hon kommer nog att uppskatta att få arbeta mer aktivt med huvudet också!
Som familjemedlem är Roxi toppen. Vi har en ettåring i hemmet som hon är väldigt snäll och tålmodig emot. Vi känner oss aldrig oroliga när Roxi är ihop med barn, och tycker hon det blir för mycket går hon bara undan (ibland är det såklart barnet som får gå undan så Roxi får vara ifred). Barnet får ofta pussar på både händer, fötter och mun och även han lyser upp av att se Roxi. Det är jätteskönt att Roxi fungerar bra ihop med alla i vår lilla familj!

Roxi är en fantastiskt snäll och underbar hund och vi hade aldrig kunnat önskat oss någon bättre!
Hälsningar från Roxis matte m. familj!

© Hundhjälpen