www.hundhjalpen.seMARINI

 
Född ca: 2011 nov
Kön: Tik
Höjd: 28 cm
Längd: 35 cm
Hals: 25 cm
Vikt: 5-6 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: Film1, Film2
   
Överlåtelsekostnad: 4700 kr *
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2013-09-30
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Hundar överges på gatan så gott som dagligen i Cernavoda – trots att befolkningen sedan länge känner till hägnet. Personalen fick en morgon ett telefonsamtal från en mycket upprörd kvinna som hittat en tik med små valpar utanför sitt hus. Det var omöjligt hävdade hon, att hundarna tagit sig dit själv – valparna var för små. Inga valpar lämnas utan åtgärd så man ryckte genast ut med en bil och hämtade upp den lilla familjen, mamma Maxine samt systrarna Alfonsa, Eusebia och Marini samt en fjärde valp vi inte känner till namnet på. Mamma Maxine har redan fått ett eget hem och nu väntar systrarna på sina biljetter till lyckan. Tålamodiga och snälla Lyra (som finns i vårt program) har fått axla mammarollen tillsvidare.

Marini är som en ung hund ska vara, glad lekfull och full av bus. Hon leker med sina systrar hela dagarna och kan även bjuda upp andra unga hundar till en stunds aktivitet. Hon har ett balanserat temperament där hon varvar full aktivitet med stunder av vila och funderande. I äldre hundars sällskap visar hon vederbörlig respekt och accepteras då. I människosällskap är Marini än så länge lite osäker. Vi lockar vänligt och erbjuder små godbitar för att vinna hennes förtroende. Vi gör inga snabba rörelser utan hukar oss ner och pratar vänligt. Efter en stund får vi då kela och mysa lite med henne. Vi söker nu för vår rara lilla viol Marinis räkning ett lugnt och tryggt hem där hon får stärka sitt självförtroende i egen takt. Marini vill absolut ha en mentor i form av en snäll hundkamrat i hemmet och vi tror att hon även kan komma att trivas med en katt. Barn under skolådern bör inte finnas i hemmet då de kan skrämma henne.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Blindy och Marini
Bilder från Sverige
Text från Sverige

2013: Marini tycker inte om kameran, men jag hoppas kunna ta fler bilder på vår underbara Marini om ett tag. Hon är ju så väldigt söt och har så vackra ögon :)

Jag är så glad att vi fick de båda sötnosarna, de är alldeles underbara!

/Matte
 


2013-07-26: Marini är sponsrad av Britt Karlsson med 300 kr. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 4700 kr.

© Hundhjälpen