www.hundhjalpen.seLEA

 
Född ca: 2011 aug
Kön: Tik
Höjd: 45 cm
Längd: 51 cm
Hals: 31 cm
Vikt: 14 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Överlåtelsekostnad: 5200 kr
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2013-10-06
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: ---
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Lea och hennes bröder hittades inne i ett rivningshus i staden Medgidia. En byggnadsarbetare hade uppmärksammat de små och att de inte verkade ses till av någon mamma. Han ringde hägnet som omgående hämtade småttingarna. De var utmattade av sina umbäranden och det märktes att de inte ätit och druckit på ett bra tag. De små badades och fick en stor tallrik valp-mat att dela på. De glufsade i sig med full koncentration och kröp sedan ihop tillsammans i en hög och somnade. Lea är nu ivrig att hitta ett eget hem – och väntar förhoppningsfullt.
När man första gången träffar Lea är hon lite blyg, men hon är märkbart nyfiken och det dröjer inte länge så är hon framme och hälsar vänligt. Hon en mjuk och lite försiktig tik som vill hanteras varsamt – då trivs hon. Bland de andra hundarna är hon märkbart populär och man ser gärna till att hon hänger med i lek och spring. Lea har träffat katter i hägnet och tyckte de var helt ok varelser. Till vår underbara Lea söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon vår växa till en stabil och självsäker hund-tjej. Lea bor väldigt gärna med en trevlig hundkamrat. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige
Text från Sverige

2015 maj:
Lea kom till mig hösten 2013 och var då ganska ängslig inför allt nytt. Med tid och tålamod började så småningom promenaderna bli ett nöje och Lea finner nu mycket intressant att utforska och snusa på i närområdet. När stora hundar närmar sig märks det att Lea blir lite stel - och jag misstänker att hon kanske tidigare blivit attackerad. Små, lugna hundar upplever hon däremot som trevliga och tar gärna en liten pratstund. Lea är väldigt kärvänlig och älskar att mysa och gosa. Vi tillbringar många härliga stunder tillsammans i soffan där vi ser på film eller bara myser. Lea tycker också om att lära sig små tricks och att spela pajas. Då jag av flera skäl inte kan ha henne kvar hoppas jag nu att finaste Lea ska få ett nytt hem i en lugn miljö och där man har mycket tid att ägna henne. Lea är en toppentjej som man inte kan låta bli att älska.
 

© Hundhjälpen