www.hundhjalpen.seILONA

 
Född ca: 2012 jun
Kön: Tik
Höjd: 49 cm
Längd: 55 cm
Hals: 28 cm
Vikt: 12,5 kg
Kastrerad: Ja
Övrigt: Kort svans/Svansen saknar yttersta spetsen
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Överlåtelsekostnad: 5200 kr
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2013-10-13
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: ---
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Ilona kommer från samhället Agigea. Personal från hägnet i Medgidia passerade när de varseblev att folk från en fattig folkgrupp slog och kastade sten efter en stackars hund. Det blev tvärstopp med bilen och man kastade sig ut. Efter hot om polisanmälan drog sig människorna undan och personalen lyckades komma nära den rädda hunden för att omhänderta den. Stackars Ilona darrade hela vägen tillbaka i bilen. Hon plåstrades genast om av veterinär och fick en matskål då hon var utsvulten. Ilona har återhämtat sig fint och står nu med passet i tassen och väntar på ett flyg till Sverige och ett bra hundliv.

Ilona är en mycket mjuk och snäll tik. Hon väntar en kort stund innan hon vågar närma sig för att ta kontakt, men sedan är hon hjärteglad över uppmärksamheten. När vi nästa dag passerar igen känner hon igen oss och kommer snabbt springande för att se om hon kan få stjäla några minuter. Ilona är balanserad i sitt temperament och varvar livliga stunder med lugn vila. Bland de andra hundarna håller hon sig lite i bakgrunden och låter de tuffare hundarna bestämma. Hon har flera snälla vänner av båda könen som hon gärna tyr sig till. För vår rara Ilonas räkning söker vi nu ett lugnt och kärleksfullt hem där hon vår bli en väldigt viktig individ. Ilona bor gärna med en snäll hundkamrat och kan även tänka sig dela sitt hem med en katt.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige
Text från Sverige

2014:
Min fina, intelligenta Ilona. Hon var så rädd de första månaderna med sitt nya liv hos mig. Men nu har hon hittat livsglädjen. Hon älskar att springa fritt och rulla sig i höet. Hon har anpassat sig otroligt bra med livet på gården. Hon springer med hästarna och älskar att leka med andra hundar. Jag har bidragit med mitt tålamod men det är hon som har gjort det största jobbet att bli av med rädslan. Ilona vet att fast man bara har en halv svans så kan man vifta med den från morgon till kväll. Jag älskar min Ilona som hon är!

Mvh Ilona och matte

© Hundhjälpen