www.hundhjalpen.se    Share

GREG


bild-1


En kvinna i samhället Navodari brukar ta sin morgonpromenad längs en strandremsa. En morgon blev hon varse Greg och Trafu som utmattade låg i vårsolen för att värma sig efter en kylig natt. Kvinnan var en stor djurvän så hon närmade sig försiktigt hundarna och såg att de var helt utsvultna och bestod i princip av skinn och ben. Greg och Trafu lyfte lite på huvudet när kvinnan närmade sig men orkade inte mycket mer. Handlingskraftig som hon var lastade hon resolut in dem i baksätet på sin bil och körde direkt till hägnet där de togs emot och fick mat och vård. Båda pojkarna är nu hälsan själv och vill väldigt gärna tillbringa resten av sina liv i egna hem.

Från att ha varit mycket tillbakadragen har nu Greg utvecklats till en positiv och levnadsglad ung hund. Han tycker det är roligt när någon ägnar honom tid och visar att han gärna vill leka lite. Hägnet erbjuder inte mycket stimulans så dessa avbrott med mänsklig uppmärksamhet är guld värda för Greg. Han rör sig smidigt bland de andra hundarna i sin grupp och är mitt i lekbuset när sådant uppstår. Greg längtar efter en egen familj som ägnar honom mycket tid och där han får följa med på äventyr i markerna. Han är glad och social med en balanserad karaktär – och har alltså mycket att erbjuda sina framtida ägare. Greg vill väldigt gärna bo med en trevlig och pigg hundkamrat.

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Ankom Sverige:
2011 aug
Hane
46
63
35
21
Ja
---

3400 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se

2013-10-19


bild-2 bild-3

bild-4 bild-5Ankomstbilder från Arlanda


bild-4 bild-5

bild-4 bild-5Bilder från Sverige


bild-4 bild-5

bild-4 bild-5Text från Sverige


Mars 2014: Greg, som nu kallas för Louvel, är en härlig myskille som behöver hitta ett hem där han får mycket närhet och uppmärksamhet. Närhet och gos är det absolut bästa han vet och han vill gärna ligga ovanpå en när man ska sova, allt för att få vara med. Inomhus är han lugn och avslappnad och har inga problem med att ligga och vila och kika på sin omgivning och utomhus går han fint i koppel och är oerhört lyhörd och mån om att göra "rätt". Han är en ung grabb som skulle älska att få hänga med sin nya husse/matte på äventyr i skogen eller att få träna olika saker.
Louvel bor gärna en bit utanför stan och en stabil hundkompis vore trevligt, men han kan även tänka sig att vara ensam hund. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet då de kan skrämma Louvel.

Juli 2014:
Nu har Louvel varit hos oss i två veckor och han har anpassat sig bra tillsammans med våra sex hundar. Han har också fått lära sig att umgås med våra två katter, som är hundvana. Han går numera även bra tillsammans med våra höns som också går lösa på vår inhägnade tomt. Han älskar att springa, han är jättesnabb och han tar gärna vår förstutrappas fyra trappsteg i ett svep när han ska in. Louvel är en väldigt gosig hund som gillar både kvinnor och män. Barn är han lite rädd för fortfarande, så där måste man öva mer. Han kan bli lite osäker vid nya hundmöten, men får han bara veta att den mötande hunden är snäll går det bra. Louvel skulle nog trivas jättebra i ett hem där det finns en trygg hundkompis som kan hjälpa Louvel och "visa vägen". Han skulle nog trivas som ensamhund också och han skulle kunna bli en mycket bra följeslagare till en husse eller matte, då han är väldigt kontaktsökande.


2014-05-26: Greg är sponsrad av M.O. med 1700 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 3500 kr.
2014-08-13: Greg är sponsrad av Peder Lanefelt med 100 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 3400 kr.