www.hundhjalpen.se    Share

GEMINI


bild-1


Mitt i varma sommaren hittades en liten hundfamilj på gatan, mamma Silvia och hennes valpar, bröderna Gemini, Danny Boy och Alger. Pojkarna var ca 8 veckor gamla och Silvia som var i ett beklagligt skick hade nog väldigt svårt att ta hand om de små och hålla dem med mjölk - mitt i den farliga trafikmiljön där de levde. Alla valpar som hittas tas undantagslöst om hand, så den lilla familjen stuvades varsamt in i en av hägnets bilar och fick flytta in till tryggheten. Silvia fick lite vila och grabbarna har nu växt upp till stiliga unga herrar som väntar på sina flygbiljetter till ett bättre liv i Sverige.

Gemini är på unga hundars vis glad och sorglös. Han leker hela dagarna med sina bröder och andra unga hundar i samma ålder. När äldre hundar närmar sig visar de unga sin respekt och drar sig lite tillbaka – och snart är leken i gång igen. Hägnet erbjuder dock inte så mycket stimulans så en hel del tid går också åt att sitta tålmodigt och vänta på mat, ligga och titta på hundar i andra inhägnader och sova lite emellanåt. Gemini är social och trevlig. Han hälsar på eget initiativ och skuttar glatt runt med svansen viftandes. Vi söker för denne unge charmörs räkning ett aktivt och kärleksfullt hem där han får växa upp till en stabil unghund och en trogen kamrat.

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Ankom Sverige:
2012 apr
Hane
53
55
32
23
Ja
---

2500 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se

---


bild-2 bild-3
Gemini (i mitten) som valp, tillsammans med sina bröderBilder från Sverige


bild-4 bild-5

bild-4 bild-5

bild-4 bild-5

bild-4 bild-5

bild-4 bild-5Text från Sverige


Mars 2014:
När Gemini kom till oss för drygt en månad sedan var han en väldigt rädd o ängslig hund. Nu är det en glad, nyfiken hund med mycket positiv energi! Han är fortfarande lite avvaktande mot nya människor och hundar, men nyfikenheten tar över mer o mer! Han tycker väldigt mycket om att gå på långa promenader i skogen, då blommar han verkligen upp o all nyfikenhet och energi kommer fram. Han kan också konsten att koppla av helt o bara ligga och sova för sig själv, eller ännu hellre ligga och bli klappad o kelade med! En riktig toppenhund helt enkelt är han. Tror att han gärna bor med en lugn och stabil kompis, men skulle säkert trivas hos någon som ensamhund också o så småningom kanske träna lite spår el liknande, för nosa runt och lukta i skogen är så kul!

April 2014:
Nu har Gemini varit här i ytterligare en månad o han "växer" och gör framsteg varje dag! Han blir mer och mer självständig och nosar gärna iväg på egen hand utan sin kompis. Han är inte heller lika avvaktande mot nya människor eller hundar, får han bara spana in dom i sin egen takt så släpper det ofta efter en stund. Det märks mer och mer på honom hur mycket han tycker om att vara ute på promenad, gärna i skogen och får man springa o leka o busa med en kompis ibland är det ju toppen! Han tycker det är väldigt kul med träning och lära sig nya saker, han är oftast väldigt "med" och snappar upp snabbt vad som förväntas för att få godis. Tror att han verkligen skulle uppskatta att få hålla på med någon form av träning, typ lydnad eller spår. Han är väldigt snäll och mysig, älskar att bli klappad o ompysslad och tröttnar aldrig på det. Vi har haft barn här på besök några gånger sista tiden och det har gått bra så länge de låter honom vara ifred när han går undan o vill vila. Så finns det barn i familjen bör dom vara hundvana och förstå att han behöver lugn och ro emellanåt. Om det finns katter i familjen är det absolut inget problem, snarare ett plus! Han är väldigt förtjust i våra o nosar nöjt på dom när dom stryker sig mot honom.


2013-04-26: Gemini är sponsrad av A.D. med 100 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 4900 kr.
2014-05-12: Gemini är sponsrad av I.N. med 2400 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 2500 kr.