www.hundhjalpen.seFRIDAY

 
Född ca: 2009 jun
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 50 cm
Hals: 30 cm
Vikt: 14 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: Film1 
   
Överlåtelsekostnad: 3500 kr
Intresseanmälan: Fyll i intresseanmälan här
För mer information: info@hundhjalpen.se
   
Ankom Sverige: 2013-02-22
Bilder ankomst: Från Kastrup
Bilder: Från jourhemmet
Text: Från jourhemmet
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: Tipsa en vän

 Lili som arbetar vid hägnet rörde sig ute i samhället sent en fredag kväll – och som det alltid tycks vara i Rumänien så ”hittar” man en hund i nöd. Den här gången var det fyra stycken, valpar, utan någon mamma i sikte. Då valparna var i så dåligt skick kände Lili att det bara var timmar kvar för några av dem – så det blev en nattlig färd till hägnet, uppväckande av hundskötarna och blixtinkallad veterinär lördag morgon. Dessvärre överlevde bara en av de stackars valparna – Friday – som fick namnet efter den dag han räddades.

Friday har vuxit upp till en stilig ung herre. Han tillbringar dagarna med sin bästis Dario, som också agerar skyddsängel för Friday som är lite mer blyg och tillbakadragen. Friday har dock vänner av båda könen och trivs med att emellanåt ta del av lite lek och spring. Dario är den store idolen men även några av de äldre hundarna vars beteenden han härmar. Friday´s värld har varit väldigt begränsad - i princip till vad man kan se mellan hägnets murar. Han är god vän med hundskötarna men andra människor vill han gärna spana in lite på avstånd innan han kommer fram för en godbit. Vi söker nu till rare Friday ett lugnt och förstående hem där han i sin egen takt får ”växa” och ta för sig av livet. Vi ser helst att det redan finns en trygg hund i hemmet som kan agera vägvisare för Friday i det nya livet. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.

För att ytterligare öka möjligheterna för några av våra skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som har varit en längre tid i vårt program till 3500 kr.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige

Text från Sverige
Jourhemsrapport 2013 maj: Friday är en mycket fin och trevlig kille, busig och mycket tillgiven. Han går jättebra ihop med andra hundar och katter, samt är väldigt lättlärd.

/Jourmatte 

© Hundhjälpen