www.hundhjalpen.seFOLCO (nu FALCON)

 
Född ca: 2010 aug
Kön: Hane
Höjd: 31 cm
Längd: 34 cm
Hals: 26 cm
Vikt: 8-9 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: Film1
   
Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2013-01-13
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Lille Folco kommer från rom-området i Cernavoda. Härifrån kommer många av våra hundar, alltlid från fasansfulla förhållanden. Folco var kedjehund, dvs fastsatt med en kort kedja redan som valp – ute utan skydd mot väder och vind – för att ”vakta” gårdsplanen. Halsbandet hade han haft på sig sedan valptiden – det var så litet att han hade svårt att andas och minsta skall eller ansträngning gjorde att han fick svår andnöd. Han hade aldrig varit bortkopplad från kedjan. Save The Dogs personal som upptäckte den lille, magre stackaren fick ta till hårda hot för att få ta honom med sig. Romerna är överlag rädda för polisen och att hota med att blanda in dem är ofta enda utvägen. 

Med denna gräsliga bakgrund i åtanke och med det faktum att Folco aldrig träffat snälla människor tidigare har han slagit alla med häpnad. Han är solskenet själv – älskar allt och alla. Folco är glad, pigg och social. Han leker med personalen och med de andra hundarna. Inga sorger här inte. Till denne fantastiske överlevare söker vi nu en kärleksfull familj som tryggar hans framtida liv och kryddar det med små äventyr och mycket mys. Folco delar gärna sitt hem med en snäll hund eller en katt.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige


2013

Text från Sverige

2013 feb: Här är en liten hälsning till er från Folco, numera Falcon, som vi var och hämtade på Arlanda för några veckor sedan. Vilken underbar hund! Vi var innan lite bekymrade för hemresan i bilen som skulle bli lång, ca 6 tim. Men det var ju inget att bekymra sig för, han sov, gosade, kikade och var nyfiken och visade t.o.m. när han ville av för att kissa mm. Så cool och så lugn!! Kvällen hemma gick på samma sätt, han spanade in våra katter lite på håll, de var betydligt mer avvaktande än han. Falcon åt lite mat, kollade runt lite i sitt nya hem och gick duktigt med ut och nosade, samt gjorde sina behov. Natten gick också toppen, han sov i 7 tim som ingenting hade hänt, vaknade först när jag gick upp i morse och sedan har det bara flutit på.... Gosa, ut och kolla, äta och sova! Har hittills inte märkt någonting som gjort honom stressad eller rädd, inte ens när timmerbilen körde förbi oss på 2 meters håll så reagerade han. Jo, TVn igår kväll var lite hemsk, den fick man skälla och morra på en stund tills man märkte att det inte var någon idè!

Ja, detta var lite från oss till att börja med, återkommer säkert fler gånger! Just nu ligger lille goingen på rygg i soffan mellan min sambo och son och sover lite middag innan det är dags att gå ut igen.

/MvH Kersti Wiberger2013 dec: Vad tiden går fort när man har kul! Kom plötsligt på igår att det är tio månader sedan vi var på Arlanda och hämtade den goaste hunden jag någonsin träffat. 

Han var helt otroligt duktig och trygg redan från början. Inte något som skrämde honom eller gjorde honom fundersam. Allt bara flöt på. Vi gick en kurs i vardagslydnad under våren, han blev väldigt trött efter varje tillfälle så därför tog vi det lite lugnt med träningen. Nu i höst har vi börjat samma kurs igen, och oj vad mycket han lärt sig som vi inte tänkt på! Nu är det han som "glänser" på kursen och honom som instruktören tar ut på planen för att visa övningar. Han ser så lycklig ut då!

Det är ju så klart inte bara träningen som går bra, allt är bara toppen. Att adoptera honom var det bästa vi gjort, så mycket glädje han sprider! Och så härligt att se att han trivs så bra i sitt nya liv! Funderar på att kanske så småningom adoptera en till, men i nuläget känner vi att vi vill lägga all tid och kärlek på honom. 

/Mvh Kersti Wiberger
 

© Hundhjälpen