www.hundhjalpen.seFABI

 
Född ca: 2012 okt
Kön: Tik
Höjd: 48 cm (Fabi kommer att växa något)
Längd: 56 cm
Hals: 32 cm
Vikt: 16 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: Film1
   
Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2013-07-21
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: ---
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Fabi kommer från Cernavodas fattigaste område. Många av våra hundar kommer därifrån och från liknande miljöer – och det är även där de far mest illa. Den sociala misären är enorm och inte mycket sympati ägnas lidande djur. Fabi lämnades för ovanlighetens skull in vid hägnet av en familj från en av dessa områden. Hon var mager som en sticka, smutsig så att man inte såg hennes färg – och överhuvudtaget väldigt illa däran. Efter ett bad och ett mål mat framstod den nya Fabi – som nu återhämtat sig helt och är redo för flytten till ett eget hem.

Att Fabi inte haft det lätt i livet är tydligt. När hon togs om hand var hon rädd för allt och alla. Hon höll sig undan personalen och vågade inte hälsa alls på besökare. Med tålamod och kärlek har man nu börjat locka fram Fabi ur sitt skal. Hon är mycket lycklig när hon samlat sitt mod och vågat ta kontakt. Man får dock röra sig lugnt kring henne och prata i en lugn ton. Fabi skulle må gott av att få lämna hägnet som med allt sitt oväsen och stök inte gagnar en lite försiktigare hund. Vi söker därför för vår kära Fabis räkning ett lugnt och kärleksfullt hem där hon i egen takt får börja upptäcka det nya, fina livet. Hemmet bör inte vara alltför centralt beläget och det vore bra om det fanns en trygg hund som mentor. Fabi kan också dela sitt hem med en katt. Småbarn bör inte finnas i hemmet.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige
Text från Sverige

2014: Det var mycket jobb i början med att få henne rumsren, gå i koppel, sluta bita sönder skor, och att vinna hennes förtroende. Jag (Husse) var en läskig person som man inte kunde lita på så det blev mycket tid på golvet dom första veckorna och gemensamma promenader med matte. Matte och lillmatte var inte lika läskiga så där gick det bättre. Jag tänkte mej att det tar nog ca ett år att vi ska bli kompisar men efter tre veckor fick jag klappa henne första gången och efter ca fyra månader släppte det. Nu är vi bästa kompisar och jag har henne lös på promenaderna. På tomten går hon och strosar runt med hönsen och ibland några rådjur och vet att dem låter vi bli. Med katten blev det fel från början och det var bådas fel, men det går bättre och bättre. Främmande människor är fortfarande läskiga. Fabi är en kelig och glad tjej med mycket spring i benen.
 

© Hundhjälpen