www.hundhjalpen.seDAMIAN

 
Född ca: 2012 jun
Kön: Hane
Höjd: 37 cm
Längd: 40 cm
Hals: 33 cm
Vikt: 10 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2013-02-17
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 I december månad kom en tonårig pojke till hägnet med fem halvårsgamla valpar i en låda. Han vägrade lämna någon information om varifrån de kom. I lådan tittade valparna ivrigt upp – hungriga och frusna. Tre pojkar och två flickor. En av pojkarna dog snart efter ankomsten till hägnet, ena brodern Yannis kommer till ett väntande hem i Sverige i februari. Vi presenterar nu för våra supporters Damian – redo för sitt livs stora resa.

Damian är en pigg och lekfull grabb. Han har fullt upp med att busa med syskonen från morgon till kväll. Emellanåt tar han en liten paus och begrundar läget - alltmedan han lugnt blickar ut över omgivningen. Vid kontakten med nya människor är Damian lite blyg – vilket säkerligen kan härledas till mindre trevliga kontakter från tiden innan ankomsten till hägnet. Vi söker nu för detta charmtroll ett tryggt, tålamodigt och kärleksfullt hem där han tas emot med öppna armar. Det bör finnas en stabil hund i hemmet redan som kan agera vägvisare för unge Damian i det nya livet. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien


Damian, th, och hans syskon

Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige

Text från Sverige

2013 jul: Vill berätta om hur Damian, som kom till Sverige 17 februari 2013, har det idag i sitt nya hem.

Han flyttade hem till oss den 15 mars 2013. I början var han en väldigt blyg och försiktig liten kille. Matte var den person som han tog till “sin” på en gång och tryggade sig till. Men med regelbundna och fasta rutiner så började mycket av det blyga och försiktiga att släppa och det kikade fram en hur go och mysig kille som helst! Han har bara blivit mer och mer busig ju längre tiden har gått. Sakta har han tagit till sig den övriga familjen också. När någon av familjen kommer hem till honom så blir han så lycklig att han skriker och gläfser av lycka och ska pussa och kramas! Och vi är lika lyckliga vi att han är vår älskling! Att han gick på valpkurs gjorde att han blev mycket mer social med människor och hundar utanför vår familj. Där var instruktörerna otroligt duktiga att läsa Damian och det har varit till stor hjälp för både honom och oss.

Att bara kunna lägga sig ned på gräsmattan och ligga och titta på det som rör sig runt om är ett himmelrike för Damian. Och att kunna springa fritt på gräsmattan är underbart. Sedan att ha sällskap av sin familj gör inte saken sämre. Favoritsysselsättningen är att få vara ute och gå i skogen, leka med ungdomarna och att åka bil. När dagen övergår till kväll så ska det mysas i soffan med familjen. Sedan sover man gärna mellan husse och matte på natten!

Han har växt från att vara en liten rund valp till att ha blivit en ganska hög och gänglig tonåring. En vacker och otroligt vänlig pojke som vi har fått äran att ha fått denna underbara hund som fyller våra liv med så mycket kärlek!

/Matte

2014 jul: Vi är så tacksamma för att just vi fick den här pojken. Mycket jobb har det varit för att få den här pojken trygg och säker, men den kärlek som han ger oss tillbaka är helt otrolig <3
 

© Hundhjälpen