www.hundhjalpen.seBLANCHE

 
Född ca: 2011 dec
Kön: Tik
Höjd: 43 cm
Längd: 46 cm
Hals: 30 cm
Vikt: 12 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: Film1 
   
Överlåtelsekostnad: 5200 kr
Intresseanmälan: Fyll i intresseanmälan här
För mer information: info@hundhjalpen.se
   
Ankom Sverige: 2013-10-27
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från jourhemmet
Text: Från jourhemmet
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: Tipsa en vän

 Chaufförerna vid hägnet åker flera gånger i veckan till Bucharest – för att proviantera eller skicka iväg hundar med flyg. Många hundar har hittats kring motorvägen Cernavoda – Bucharest. För många av dem har hjälpen kommit för sent – de hittas döda vid vägkanten. Andra hittas svårt skadade eller som Blanche – ännu oskadd men klart vilsen och skräckslagen. Hundar dumpas ofta vid vägkanten – långt hemifrån för att de inte ska ta sig tillbaka. Detta är troligtvis vad som hänt Blanche. Snabbt lastades hon in i bilen och fick följa med tillbaka till hägnet.

Blanche är en glad och pigg flicka. En korts stunds tvekan och så är hon framme och hälsar – med blöta pussar och viftande svans. Hon skuttar glatt omkring och söker vår vänskap. Hon är också populär bland sina kompisar i hundvärlden och är med på de få upptåg som förekommer. Blanche är till temperamentet balanserad. Lek och bus varvas med lugn och vila. Vi söker nu till vår kära Blanche ett livslångt, tryggt hem där hon får bli en älskad familjemedlem – och där vardagen består av mys och spännande äventyr. Blanche bor gärna med en snäll hundkamrat och kan även tänka sig att dela sitt hem med en katt.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda


Blanche och Jessy

Bilder från Sverige

Från Sverige

Jourhemsrapport 2013 dec: Vi döpte denna lilla diamant till Tindra då hon har underbart vackra, bruna, intelligenta tindrande ögon. Tindra har varit hos oss nu sedan drygt en månad tillbaka och allt gå väldigt bra! Hon är helt rumsren, fungerar med alla andra hundar och hon tycker även att katter är helt ok. Hon är lite nervös och rädd, vilket är helt förståeligt, men det blir bättre och bättre för var dag som går.

Hon gillar verkligen att gå på promenader även fast vissa ljud och framför allt bilar fortfarande är lite otäcka, dock är hon inte rädd för människor eller cyklister. Hon uppför sig perfekt under promenaderna och reagerar inte alls på andra hundar. Hemma ligger Tindra mycket i en bur som står öppen och är inredd som en liten koja, denna är hennes lugna och trygga plats. Men tar man med henne till soffan eller sängen så ligger hon mer än gärna med huvudet på ens mage och sover.

När det är dags att gå ut på promenad så börjar hon pipa lite av upphetsning och sträcker lite förnöjt på sig. Hon har även börjat visa glädje och lekfullhet utomhus. Hon gillar att åka bil och verkar vara lite förväntansfull på vart vi ska hamna när vi stannar. Hon är lite nervös och rädd men gör ingen skillnad på män och kvinnor och går alltid fram och hälsar på nya människor även om hon tycker att det är lite läskigt, oavsett om det är gäster hemma hos oss eller folk vi träffar ute under en promenad.

Hon fungerar utmärkt med våra andra hundar och även vår katt. Hon har verkligen gynnats av att ha våra små hundpojkar att följa efter under första veckorna här, hon är mer trygg när de är med och gör likadant som de gör. Då hon är nyfiken även fast hon är lite nervös och tycker att vissa saker är läskigt så behöver hon endast lite tid på sig för att komma till ro och bli trygg, hon verkar ha ett väldigt stabilt psyke. Hon är en underbar hund!

Hon skulle nog kunna bo hos vem som helst men det ska nog gärna inte finnas yngre barn i det nya hemmet då det skulle kunna bli en lite för stimmig miljö för henne. Tindra är en guldklimp som förtjänar att hamna i ett underbart hem som behandlar henne som den lilla prinsessa hon är.

/Kram från Tindra, David, Jonna, Harry, Frank, Robin och Zac!
 

© Hundhjälpen