www.hundhjalpen.seBLAISE (nu SNOBBEN)

 
Född ca: 2012 aug
Kön: Hane
Höjd: 65 cm
Längd: 64 cm
Hals: 36 cm
Vikt: 34 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: Film1
   
Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Intresseanmälan: Fyll i anmälan här
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2013-07-14
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Det är inte ovanligt att oönskade valpar dumpas nattetid utanför hägnen. På det sättet slipper ägaren svara på frågor och ev ställas till svars för behandlingen av hundarna. En tidig höstmorgon var det Blaise och brodern Andreas tur att hittas av personalen när de kom till arbetet. Pojkarna var då ca 8 veckor gamla och deras skick lämnade mycket att önska. Valpar tas undantagslöst om hand då de inte har en chans att överleva själva. Blaise och Andreas har fått växa upp bland hägnets andra unga hundar och är nu redo att börja sina egna liv i främmande land.

Som många hundar som växer upp i hägnet är även Blaise lite försiktig och tillbakadragen när vi träffas första gången. Han nosar lite blygt och föredrar att lite studera oss på håll. Vid nästa besök känner han igen oss och vet att vi är snälla och har något gott i fickan. Nu kommer han fram och tar gärna emot ett kex och visar att han vill ha ett till. Blaise är på unga hundars vis väl medveten om gruppdynamiken i flocken – dvs att de yngre hundarna ger förtur åt de äldre. Med andra unghundar leker och busar han glatt hela dagarna. Vi söker nu får vår rare Blaises räkning ett lugnt och förstående hem där man ger honom den tid som krävs för att han ska våga börja ta för sig. Han vill väldigt gärna ha en trygg och stabil hund som mentor i det nya livet – och har heller inget emot katter. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige
Text från Sverige

2016 april:
Snobben är en glad kille som gärna hänger med på det mesta. Han är lyhörd och kontaktsökande, lydig och lättlärd. Han går gärna på långa promenader i skogen och efteråt tycker han om att slappna av i soffan. Snobben bryr sig inte nämnvärt om andra hundar ute på promenad men hemma vill han vara ensam med husse/matte. En guldgrabb - som vill bo utan andra djur eller barn.
 

© Hundhjälpen