www.hundhjalpen.seBETH

 
Född ca: 2008 jan
Kön: Tik
Höjd: 30 cm
Längd: 32 cm
Hals: 26 cm
Vikt: 6 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Överlåtelsekostnad: 2000 kr *
Intresseanmälan: Fyll i intresseanmälan här
För mer information: info@hundhjalpen.se
   
Ankom Sverige: 2013-06-23
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: Från jourhemmet
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: Tipsa en vän

 Lilla Beth hittades på gatan i Cernavoda. Hon var full av fästringar och led svårt av smärtan. Pälsen var en enda tova av smuts och blod. Det är troligt att den här lilla tjejen haft ett hem där man tröttnat på hundägandet och satt ut henne på gatan att klara sig själv – något hon var illa rustad för. Innanför all smuts fanns en mager och skräckslagen liten hund som i hägnet fick en fristad.

Det står utom allt tvivel att Beth haft en svår bakgrund som säkerligen involverat misshandel. Hon har varit mycket, mycket rädd i hägnet – både för dominanta hundar och för all personal. Med tiden har den värsta rädslan försvunnit och bytts mot en varierande skygghet. Beth håller sig undan från alla situationer där de andra hundarna kan bli hotfulla eller alltför påträngande. Personalen har arbetat med henne och hon vågar numera försiktigt närma sig och ta emot godis och lite kel. Till denna underbara men ack så försiktiga, vackra lilla tjej söker vi nu ett mycket lugnt och förstående hem där det inte bör finnas barn under skolåldern. Hemmet får inte vara centralt beläget och idealiskt bör det finnas egen trädgård / täppa där Beth kan få strosa runt. Det är en fördel om det i hemmet finns en snäll och stabil hund som kan agera mentor för Beth. Hon har heller inget emot att det finns en katt närvarande.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Beth och Britty

Bilder från Sverige
   
Text från Sverige

2013 okt: Lilla Lisa, som hon döptes om till i Sverige, har varit hos oss några veckor nu. Hon är ett underbart litet lakritstroll som älskar att busa i sängen. Hon hoppar upp och ner och försöker ”gräva ner” lite skatter mellan lakanen. Hon har blivit en i gänget av småhundar här hemma och går med svansen i topp först i raden till skogs där det finns mycket intressant att snusa på.

Hon är väldigt känslig för sinnesstämningar samt osäker i nya situationer och inför nya människor. Självförtroendet har fått allvarliga törnar i Rumänien. Lisa behöver bo i en lugn miljö utan barn och utan stora hundar. Man måste förstå att hon inte kan utsättas för situationer hon inte bemästrar ännu och inte konfronteras med folksamlingar och högljudda personer. Lisa kommer endast att placeras i närheten av Umeå då hon ska ”skolas in” i det nya hemmet.

/Jourmatte
 
*

2013-04-26: Beth är sponsrad av Madelaine Henriksson med 500 kr. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 4500 kr.
2013-08-30: Beth är sponsrad av Elisabeta Gergely med 300 kr. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 4200 kr.
2013-09-27: Beth är sponsrad av Elisabeta Gergely med 300 kr. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 3900 kr.
2013-10-28: Beth är sponsrad av Elisabeta Gergely med 400 kr. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 3500 kr.
2013-11-25: Beth är sponsrad av Elisabeta Gergely med 500 kr. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 3000 kr.
2014-01-08: Beth är sponsrad av Elisabeta Gergely med 500 kr. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 2500 kr.
2014-01-27: Beth är sponsrad av Elisabeta Gergely med 500 kr. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 2000 kr.

© Hundhjälpen