www.hundhjalpen.seADLI (nu NEO)

 
Född ca: 2011 jan
Kön: Hane
Höjd: 45 cm
Längd: 60 cm
Hals: 31 cm
Vikt: 16,4 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: Film1
   
Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2013-09-05
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Ute på ett fält utanför Cernavoda siktades en mager hund. Personal från hägnet åkte dit för att se om det var ett fall där de behövde ingripa – vilket det sannerligen var. Hunden var mager som en sticka med en päls som var en enda smutsig tova. Han var svårt angripen av parasiter både ut- och invärtes. Inte nog med detta – ena ögat var en stor varböld som plågade honom. Trots sin utsatta situation blev Adli mycket glad att hittas – han viftade matt på svansen och visade sin välvilja. Det infekterade ögat gick inte att rädda och har nu avlägsnats, vilket inte påverkar livskvaliteten för Adli det minsta.

Adli är en go och glad kille fullproppad med goda egenskaper. Han är pigg och lekfull med positiv energi. Han är godmodig och nyfiken, aktiv men balanserad. Han tycker nya bekantskaper är ett roligt avbrott i det monotona hägn-livet och hälsar snabbt då vi närmar oss. Vi blir snabbt inbjudna till lek och kel och han vill ogärna släppa oss när vi måste vandra vidare bland inhägnaderna. Bland andra hundar har Adli en mellanposition och rör sig smidigt bland kamraterna. Han är med på små upptåg och har goda vänner av båda könen. Vi söker nu för denne underbare kille ett livslångt, tryggt hem där han får bli en högt älskad familjemedlem. Adli bor gärna med en pigg hundkamrat.

Då Adli är en av våra handikappade hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen, läs mer här.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

Neo (fd Adli) är mattes gullpojke, men husse har fått börja komma närmare och närmare. Barnen är inte mysiga alls, men de får vara med på avstånd. Katterna blev han kompis med först, sedan lilla Tequila (den lilla surpuppan). Med Diezel fungerar det bra inomhus, men ute när Neo är kopplad så blir det lite "nafsande"... Diezel får inte komma för nära "matte". Men Diezel bara suckar och går eller lägger sig och blänger.

På promenaderna finns bara glädje över att vara ute. Allt ska smakas på, det ska bråkas med tistlar, ätas på granbarr, jaga grodor..DOM är läskiga, men måste undersökas, listan kan bli lång men vi får våra skratt kan jag lova.

/Matte
 

© Hundhjälpen