www.hundhjalpen.seTRUDY (nu TASSA)

 
Född ca: 2009 sep
Kön: Tik
Höjd: 40 cm
Längd: 46 cm
Hals: 29 cm
Vikt: 11 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: Film1
   
Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2012-01-22
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Trudy hade dumpats eller själv letat sig fram till en bondgård utanför Cernavoda. Det vanliga är att bönderna struntar i de kringdrivande hundarnas öde men vid just den här gården brydde man sig. Det ringdes till hägnet och förklarades att här har vi nu en ung hund i akut behov av hjälp. Det dröjde inte länge förrän personal från hägnet fanns på plats och lilla, magra Trudy lastades in i bilen och fördes till hägnet för veterinärkontroll, rengöring och ett mål mat. Hon har sedan dag ett charmat personal och besökare med sitt härliga humör.

Trudy är glad och pigg, lekfull och nyfiken. Hon visar upp ett balanserat temperament där vild lek kan bytas mot lugn vila och trevlig samvaro med kamraterna i gruppen. Inga sorger här inte – Trudy ser positivt på läget och räknar även katter som trevligt sällskap. Som besökare slås man snabbt av den lilla hundens vänliga kontaktsökande. Trudy krumbuktar och puttas lite blygt för att lysa upp av glädje när vi vänder vår uppmärksamhet mot henne och sätter oss på huk. Vi söker till denna rara hund ett hem fullt av kärlek och gemenskap – som utsträcks till den nya familjemedlemmen. Trudy bor gärna med en trevlig hundkamrat eller en katt.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2012 feb: Här kommer lite info och bilder om Trudy, nu döpt till Tassa, från oss i Piteå Norrbotten/Sverige!

Det har gott strålande bra från första stund, Tassa har acklimatiserat sig i rekordfart till sitt nya liv hos oss med allt vad det innebär. Vi har ju 4 st katter och tre hästar, vilket medför att Tassa har hamnat i en aktiv familj med mycket roliga aktiviteter och andra djur, så jag var lite osäker på hur hon skulle ta allt detta.

Hon har varit här i 5 veckor nu och klarar galant att vara rumsren (inte en olycka än), åka bil, hon är jättefin och duktig med våra katter, sköter sig bra på promenad i koppel och har träffat barn utan minsta bekymmer! Hon pussar dem och är så vänlig i sitt sätt och i sina rörelser och vill helst av allt krypa ned i sängen med dem, som när vi var på besök hos våra kompisar med tillhörande barn.

Hästarna har hon varit något skeptisk till när de står i sin box, men nu hälsar hon fint och är med i stallet varje dag med allt vad det innebär. Hon är fantastiskt duktig med andra hundar, snäll och genomtrevlig tjej med ett väl utvecklat hundspråk! 

Vi har börjat öva på inkallning genom att ha henne lös i vårt ridhus och hon har hittills inte missat en inkallning. Hon är ruskigt lättlärd och en väldigt smart tjej som fattar fort så tanken är att vi ska gå kurs i grundlydnad med fokus på positiv förstärkning. Vidare fortsätter vi och kanske provar vi på agility. Hon är väldigt lekfull och har mycket spring i benen utan att för den delen vara burdus, hon lyssnar när man säger att det är bra.

Kloklippning, badning, vaktande av mat, vara ensam hemma en stund osv har inte heller inneburit några bekymmer. En annan rolig sak att tillägga är att hon älskat min sambo från första stund! Så hon är numer husses lilla prinsessa, vilket inte gör mig något alls !

Det var allt från oss och Tassa hälsar att hon anser sig ha dragit högsta vinst i livets lotteri och vi kan inte annat än hålla med! Visst är det så att vi saknar vår avlidna hund oerhört mycket, men Tassa är en värdig ersättare och tillför solsken i sorgen!

MVH/ Anna-Karin, Micke
2012 dec: Det har nu gått 6 månader sedan Tassa fd. Trudy anlände till oss i Sverige och än en gång kan vi inte annat än ösa beröm över vår fina hund ! Hon acklimatiserade sig redan i början i rekordfart och allt har bara gått som en dans på rosor!

Hon vaktar inte maten, bädden etc. alls och delar mer än gärna sina leksaker med våra katter. Hon följer glad i hågen med i bilen och sköter sig exemplariskt på våra hundträffar där vi tränar olika moment. Även när hon får följa med på jobbet sköter hon sig alldeles galant.

I vinter har vi provat att åka skidor med Tassa och hon fattade på en gång hur man gör! Jag är så imponerad! Hon har även fått prova att åka pulka med mig och mamma bakom skotern och det tyckte hon var helt okej.

Hästarna mina var hon skeptisk till i början men nu gillar hon dem, men tur nog hyser hon ändå en viss respekt för de stora men ack så snabba fyrbenta kompisarna.

Tassa är så fantastiskt duktig på att läsa av både människor och djur av olika slag. Verkar någon det minsta rädd för henne backar hon och låter de komma i sin egen takt. Fast när det kommer till barn ser man riktigt hur hon får hålla sig i skinnet själv för att inte överösa dem med pussar om de verkar det minsta ängsliga.

Vi provade släppa henne lös i vintras uppe i stugan och hönsmamma som jag är fick hon ha på sig hundpejl. Men jag behövde inte oroa mig det minsta! Numer har vi nästan aldrig koppel på henne, hon lyssnar perfekt på inkallning oavsett vad som kommer i hennes väg och hon håller sig nära oss utan att för den delen vara ängslig. 

Tassa är verkligen en alldeles fantastisk individ som inte lämnar någon oberörd med sitt sorglösa sätt och vänliga inställning till alla! Till och med min 80-åriga mormor blev sugen på en rumän :)

Ja, det går nästan inte med ord att beskriva vilken otroligt fin liten hund vi har fått, vår sprudlande glada rumänska glädjespridare! Vi kommer absolut adoptera en gatuhund nästa gång det är dags !

Varma hälsningar/ Tassa med matte Anna-karin och husse Mikael
 

© Hundhjälpen