www.hundhjalpen.seMALLORY (nu MOLLY)

 
Född ca: 2011 jun
Kön: Tik
Höjd: 46 cm (Mallory kommer att växa något)
Längd: 48 cm
Hals: 31 cm
Vikt: 16 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2012-07-22
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 På sommaren föds det många hemlösa valpar. Det är en tragisk syn att se en stackars mager och ynklig tik försöka skydda och nära sina små. Många valpar blir moderlösa då mamman dukar under för bilar eller elaka människor. Mallory hittades vid ca 8-9 veckors ålder. En så ung valp har inga som helst chanser att överleva på gatan och är alltid garanterad en plats i hägnet. Mallory var dessutom som vi kan se av valpbilden mycket svårt angripen av skabb och hade svåra plågor. Hon behandlades omgående för sina besvär och har nu vuxit upp till en vacker, levnadsglad ung tik.

Mallory är en mycket behaglig bekantskap. Hon är mjuk och vänlig samtidigt som hon på valpars / unga hundars vis är mycket nyfiken och lekfull. Hennes goda sociala förmåga sträcker sig även till de andra hundarna och hon har en given plats mitt i sin flock. Mallory har tillbringat en hel del tid även bland katterna i hägnet och har blivit en riktig ”kattvän”. Bara positiva egenskaper utmärker alltså denna unga hund som kommer att bli en härlig och uppskattad familjemedlem. Vi söker nu för hennes räkning ett livslångt, kärleksfullt hem där hon får bli en i gemenskapen och känna tillhörigheten. Hon bor gärna med en hund- eller kattkompis. Obs att mått och vikt är vid 10 mån ålder och att Mallory kommer att växa något ytterligare.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien

Mallory som valp
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige

Molly och Filippa (nu Frida)
Text från Sverige

2012: Det är nu fyra veckor sen vi hämtade våra två tjejer Molly och Frida (f.d Mallory och Filippa) på Arlanda. De har anpassat sig bra, det var mycket nytt.

Frida är väldigt social och vill mysa och gosa med alla. Molly är mer försiktig och avvaktande, men det kommer. På dessa 4 veckor har hon blivit lite mer tuff. Molly får sina perioder ibland när hon springer och tjuvar saker som hon inte får ha. Man ser en härlig blick i hennes ögon då. De leker i full fart i trädgården och springer ikapp och busar.

Molly har haft stort stöd av Frida. När Molly är ute på promenad utan Frida är hon betydligt mer försiktig. Ibland tar vi varsin hund och går på olika håll för att visa dem att man kan ”stå på egna ben”.

I början åt Molly jättesnabbt, hon tuggade knappt sina torrisar. Det tog ett par dagar innan hon förstod att hon inte behöver skynda sig, ingen tar maten och hon får mer sedan. De stjäl inte mat av varandra när den ena blir färdig först.

Det är jättekul att vara ute och gå på promenad. Det är promenader i bra hastighet, det är mycket att kolla. Matte och husse får också bra motion nu.

Om man funderar på att ta två hundar är det nog en fördel att ta dem samtidigt, de känner varandra sedan tidigare och har stöd av varandra.

Det var lite info om våra nya tjejer. Vi är jättenöjda med dem.

/Hälsningar från Monica och Anders Strömbäck i Höganäs
 

© Hundhjälpen