www.hundhjalpen.seLIA (nu SMILLA)

 
Född ca: 2010 apr
Kön: Tik
Höjd: 52 cm
Längd: 58 cm
Hals: 37 cm
Vikt: 22 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2012-01-16
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Lili, som är Hundhjälpens kontaktperson vid hägnet, körde på motorvägen mellan Cernavoda och Bukarest när hon såg en ensam liten valp springandes på vägbanan – mycket upprörd och förvirrad. Lili stannade genast bilen och lyckades fånga in den lilla som genast tydde sig till henne och var nöjd med att bli placerad i bilens baksäte. Sättet valpen betedde sig – skräckslagen då ensam – och så glad då hon fick kontakt med Lili, tyder på att hon haft kontakt med människor tidigare. Att någon då så hjärtlöst placerat henne ute i ”ingenting” för att bli av med henne är otroligt.

Lili har tidvis haft Lia hemma hos sig för att socialisera henne. Där utmärkte sig Lia med att klättra både uppför och utför stegar – som en katt. Från att ha varit en liten benig valp har nu Lia vuxit upp till en vacker ung tik med god hälsa. Hon bor numera med andra unga hundar i hägnet och gillar att hänga med i alla upptåg som bjuds. Hon är sprallig, aktiv och alltid på gott humör. Lia uppfattas som mycket intelligent och under tiden hon bodde hos Lili lärde hon sig snabbt olika lekar och knep. Vi söker nu för pigga Lia's räkning ett erfaret och aktivt hem där man erbjuder sin nya familjemedlem såväl fysisk som mental stimulans. Lia kommer att bli en härlig kamrat på nya äventyr. Det får väldigt gärna finnas en glad och lekfull hund i hemmet. Lia är mycket förtjust i katter och vill gärna leka med dem - en hundvan katt kan således vara en god kamrat.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige
Text från Sverige

2012 juni: Smilla, som hette Lia, kom till oss den 16 januari. Det var en rädd och mycket försiktigt tjej som kom, det var svårt att ens få ut henne ur buren på Arlanda. Lilla gumman... hemma blev hon snabbt säkrare dock, och så småningom började även promenaderna fungera bättre och bättre.

Nu, efter ganska exakt 3 månader, är hon den goaste, finaste, snällaste, mjukaste och vackraste hund man kan tänka sig! Fortfarande väldigt försiktig, speciellt mot människor, men har de en hund, blir de snabbt godkända. Hon har även fått en god vän i en våra två katter. Varje kväll har de ett litet race genom lägenheten som börjar med att nån av dem sitter och lurar bakom en dörr, beredd att hoppa på den andras ben :)

Idag fyller vår prinsessa 2 år, enligt EU-passet. Hon ska få leverpastej till middagen :)

Jag är så glad att jag fick möjlighet att ta hand om denna lilla, stora ädelsten. Hon har förändrat mitt liv till det bättre på många sätt. Tack till er i Hundhjälpen för det ovärderliga arbete ni gör för dessa försvarslösa djur som vi människor behandlar så illa.

Många varma hälsningar

/Gunilla, Jacob, Lisa & Tussen samt Smilla
 

© Hundhjälpen