www.hundhjalpen.seDOMINICA (nu SELMA)

 
Född ca: 2011 jun
Kön: Tik
Höjd: 32 cm
Längd: 42 cm
Hals: 24 cm
Vikt: 8 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2012-05-01
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Unga Dominica har hittats på gatan i Cernavoda. Hon höll till kring några sopcontainers men liten som hon var lyckades hon inget vidare i sitt sökande efter mat. De större och äldre hundarna samt ett antal katter roffade åt sig det lilla ätbara som fanns. Hägnets personal hade uppmärksammat den lilla valpens dilemma och förstod genast att hon inte hade en chans att överleva i den tuffa miljön. Dominica lyftes upp och togs med till hägnet där hon sedan fått bo bland andra ungdomar.

Dominica är en rar och glad hund – ännu i början av sitt liv. Hon är nyfiken och trots att modet nästan sviktar så kommer hon efter en kort stund fram för att bekanta sig. Svansen viftar våldsamt och ögonen glittrar. Dominica snusar på våra händer och tar gärna emot en liten hundgodis. När hon väl bekantat sig och känner sig trygg ställer hon gärna upp på lite lek. På unga hundars vis så får hon finna sig i att stå lite tillbaka i sin hundgrupp – som domineras av lite äldre hundar. Det bekommer Dominica inte det minsta. Hon är flexibel och mjuk gentemot de andra hundarna och får därför gärna finnas med på ett hörn. Vi söker nu för vår söta Dominicas räkning ett tryggt och kärleksfullt hem där hon erbjuds livets goda. Det får gärna finnas en trevlig hundkamrat i hemmet eller en katt som sällskap.

Obs: mått och vikt är vid 8 månaders ålder – Dominica kommer att växa något ytterligare.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige

Text från Sverige

2013: Idag är det ett år sedan vi hämtade vår Selma på Arlanda. Ett år med den lilla gula strutörade hunden. Det har gått över förväntan. Hon var så rädd i början för det mesta, men nu är hon en kavat tjej med svansen i en stilig böj. Hon tycker dock inte om smällare och när det blåser halv storm.

Efter några månader började Selma prata.... och sedan dess har hon inte varit tyst. Aooouuoou med olika variationer. Hon har kattkompisar hemma och en äldre jack russel dam som promenadsällskap. Hon har vuxit både på höjden och på bredden. Så nu har vi slutat ge henne smakbitar från vår egen mat. Det tycker Selma är dumt; för är det nåt som Selma gillar så är det mat. Hon tycker också om att jaga katter; jaga pinnar; gå i skogen; gå långa promenader och sova i en fluffig säng. Vi ser fram emot flera år med Selma och kanske så småningom en liten lillebror från Rumänien.

/Matte
 

© Hundhjälpen