www.hundhjalpen.seTINU

 
Född ca: 2003 sep
Kön: Hane
Höjd: 44 cm
Längd: 49 cm
Hals: 36 cm
Vikt: 14 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2011-01-24
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Tinu hittades på landsbygden utanför staden Cernavoda. Där finns små gårdar bestående av ruckel, ofta med skällande hundar i trädgårdarna. Tinu verkade inte höra hemma någonstans i området trots förfrågningar, så han omhändertogs och fick följa med till hägnet. Där konstaterades att han var i mycket dåligt skick, mager och angripen av allehanda parasiter. Det beslutades att han efter kastration skulle få kvarstanna i hägnets trygghet och ges en plats i något av de internationella adoptionsprogrammen.

Tinu är en social och framåt grabb som uppskattar de tidpunkter när hägnet besöks av utomstående. Då är han snabbt framme för att se om det kan tänkas bjudas på något gott eller om någon kanske har en minut över för lite bekantande. Tid är det stora problemet i hägnet – så många hundar och så få människor. Tinu längtar efter kontakt och visar det gärna. Han fungerar bra i sin hundgrupp där många av de yngre hundarna ser upp till honom och följer hans initiativ. Han upplevs som balanserad och godmodig. Vi söker till charmören Tinu ett tryggt och stabilt hem där han äntligen kan få leva ett gott hundliv med allt vad det innebär i form av tillhörighet, roliga promenader mm. Det får gärna finnas en trevlig och snäll hundkamrat i hemmet (Tinu är väldigt förtjust i tjejer) men Tinu torde även trivas i sällskap av en katt. Då Tinu är en av våra lite äldre hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen:

För att ytterligare öka möjligheterna för våra äldsta skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är äldre än åtta år till 2500 kr.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Barbara, Tinu och Raul
Bilder från Sverige
    

© Hundhjälpen