www.hundhjalpen.seSCOTTY

 
Född ca: 2007 jun
Kön: Hane
Höjd: 55 cm
Längd: 60 cm
Hals: 43 cm
Vikt: 21 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2011-01-05
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 En dag för ca två år sedan var Andreea, administratör vid hägnen, ute på landsbygden för att köpa in mat till de omhändertagna hästarna. Mitt ute i ingenstans, vid vägkanten, fann hon den då lille Scotty. Hon ringde genast ansvarig veterinär vid hägnet – och trots att det då var överfullt redan så veks en plats åt Scotty – som inte överlevt på egen hand i den karga och farliga miljön. Scotty växte - och växte – och är idag en stark och hälsosam unghund.

Scotty är en grabb som gillar att ha mycket att göra. Han har fullt upp med att busa och leka. Finns det bara någon som ställer upp så är Scotty överlycklig. Han är glad, aktiv och full av spring i de långa benen. Han leker lika gärna med människor som med de andra hundarna. I sin kontakt med hägnets arbetare är Scotty översvallande. Besökare utforskas nyfiket och kontakt etableras snabbt. Scotty har inget emot att andra hundar styr och ställer – för honom är det viktiga bara att få vara med där det händer något. För vår raggige Scotty´s räkning söker vi nu ett tryggt och aktivt hem där han får följa med på spännande äventyr i skog och mark. Han kommer också att tycka om ”tankenötter” då han är mycket intelligent. Scotty ser gärna att det finns en pigg och busig hundkamrat i det nya hemmet.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

2012

Text från Sverige

2011: Nu har Scotty varit hos oss i lite över en månad. Han är en otrolig hund, mjuk och go och snäll som få. Efter första dygnet, som nog var lite läskigt med alla nya intryck, så anpassade han sig helt, och nu njuter han av livet i Skåne.

Det bästa han vet är att bli kelad och gosad med. Slutar man med kelet så kommer den stora tassen och buffar på en och ber om mer... Att tugga på märgben hör också till favorit sysselsättningarna. Ute går han fint, och när vi är på åkrarna släpper vi han lös. Han springer iväg en bit och kommer direkt när man kallar in honom. Han har varit med ute i skogen en gång och det tyckte han var härligt, han uppförde sig som en kalv på grönbete, med ystra glädjesprång.

Första veckan var Scotty lite avvaktande mot våra andra hundar, och han vaktade speciellt lillmattes rum, där bara han hade tillträde enligt honom själv. Men nu fungerar det bra, de accepterar varandra och har börjat söka lite kontakt.

Vi är hela familjen så glada över att Scotty kom till oss, och han tillför oss mycket glädje i livet.

/Många hälsningar från Scotty och hela hans flock (Ulrica, Erik, Noah, Smilla, Spader och Nisse)
2012 okt: Nu är det snart två år sedan vår älskade Scotty, alias "isbjörnen" kom till oss. En snällare och mjukare hund finns inte på denna planet, och han charmar alla som möter honom med sin milda utstrålning. Favoritsysselsättningen i hans liv är att kela, mysa och gosa. Det är som om han försöker ta igen tidigare års avsaknad av mys genom att gå in för detta nu istället med 110%. Vi är så glada hela familjen att vi fick äran att adoptera denna fina hund

/Matte
 

© Hundhjälpen