www.hundhjalpen.seROB

 
Född ca: 2009 jun
Kön: Hane
Höjd: 52 cm
Längd: 54 cm
Hals: 32 cm
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Intresseanmälan: Fyll i intresseanmälan här
För mer information: info@hundhjalpen.se
   
Ankom Sverige: 2011-10-24
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: Tipsa en vän

 I Cernavoda finns en man som driver vad han kallar ett "eget hägn". Faciliteterna är urusla och hundarna far illa där. Mannen själv är knappast vid alla "sunda vätskor". SaveTheDogs gör försök för att få hundar därifrån men har svårt att lyckas. En som hade tur var Rob – som endast var en liten valp när han fick flytta till föreningens hägn. Vad som förmodades vara hans syskon fick dock inte följa med och deras öde är okänt. Rob har vuxit upp bland valparna i hägnet och är idag en vacker ung hund.

Rob är glad och pigg. Han har ett mjukt och vänligt sätt gentemot alla människor, och bjuder gärna in till kontakt. Trots att han är ung och ännu lite valpig känns han mogen och klok. Han är aktiv men inte framfusig, tillgänglig utan att upplevas som påträngande. En härlig hund helt enkelt, balanserad och positiv. Rob lekar med sina kamrater på dagarna och kommer bra överens med alla. Han är mjuk och försiktig med de mycket små valpar han fått träffa på området framför kliniken. Vi tror att han tack vare sitt vänliga sätt även kommer att fungera bra med katter. Till vår glade Rob söker vi nu ett tryggt och aktivt hem där han får ta del av allt roligt som ett hundliv kan bjuda på; promenader i skog och mark, spåra, söka och springa. Rob tackar nog heller inte nej till kärlek och mys på hemma plan. En härlig kamrat kommer denna fine kille att bli. Han bor gärna med en pigg hundkamrat.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Rob och Fizz

Rob och Fizz
Bilder från Sverige

Text från Sverige

2013: Rob är en älskad familjemedlem, men behöver tyvärr ett nytt hem av andra orsaker.

Rob är en livlig och glad hund när han känner trygghet runt omkring sig. I rastgården springer han gärna av sig och livsglädjen är stor. Han trivs bäst inomhus och har vant sig vid alla ljud som uppstår i hemmet. Katterna är inget problem heller om de är hundvana. Rob har gjort stora framsteg men det tar väldigt lång tid för honom att vänja sig vid olika situationer och människor. Utomhus är han ängslig och ljudkänslig. Även män är fortfarande ett problem för honom. Matte är hans trygghet och då är han är väldigt tillgiven och kelig.

Därför letar han efter ett lugnt hem där det finns människor med mycket tålamod och förståelse för hans problem. Gärna på landet där han får promenera i skog och mark.
 

© Hundhjälpen