www.hundhjalpen.sePRINTUL

 
Född ca: 2009 mar
Kön: Hane
Höjd: 43 cm
Längd: 56 cm
Hals: 34 cm
Vikt: 12 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2011-02-06
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 En kvinna som arbetade vid en liten fabrik i Cernavoda fann efter arbetets slut en dag en liten hund. Den lilla tiken satt framför fabriken, alldeles utmed en starkt trafikerad väg. Kvinnan försökte ta fast henne men hon sprang undan. Då kvinnan följde efter hittades också Printul, tikens lille valp som då bara var ca 4 veckor gammal. Den lille krabaten hade bara tre ben samt sårskador. Troligt är att han attackerats av en vuxen hane, då en del av dessa tyvärr attackerar och t.o.m. äter unga valpar. För att kunna fånga in och hjälpa de små stackarna tvingades kvinnan rusa hem efter en filt som hon lyckades kasta över mamman. Lille Printul var för liten för att förstå att han borde ha varit rädd.

Printul och hans mamma har fått kvarstanna hos sin räddare i avvaktan på en bättre lösning. Den lille grabben har fått närande mat och behandlats vänligt. Han växte snart om sin mamma även om han fortfarande är en relativt liten hund. Det har funnits andra, pigga hundar att leka med och vi kan förmoda att Printul haft en relativt bra "barndom". Hans mamma, Cora, är starkt beroende av honom och släpper honom ogärna utom synhåll. Printul har överseende med detta och håller mamman sällskap mellan lekstunderna. Det är som om han förstår att hon känner sig otrygg när han inte finns i närheten. Printul är social och nyfiken. Som besökare blir man välkomnad och uppskattad. Såväl en mys-stund som lite lek är tilltalande för Printul.

På grund av mamma Coras starka relation till Printul adopteras de enbart som ett "team". Vi har ett mycket speciellt överlåtelsepris för dem båda tillsammans. Det framtida hemmet måste vara lugnt och tryggt. Det bör inte ligga mitt i en stadskärna och gärna i marknivå med en egen täppa där hundarna kan ströva runt. Hänsyn måste tas till Printuls handikapp. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet. Det får gärna finnas en annan liten hund eller en katt i hemmet. Vi betonar särskilt mammans "blyghet" och att tålamod och förståelse är utomordentligt viktigt för att hon ska kunna leva upp och börja ta del av ett gott hundliv med Printul vid sin sida. Läs mer om Cora här.


Bilder från Rumänien


Cora och Printul

Printul är ca 5 månader på bilden

Dagen då Printul räddades
Ankomstbilder från Arlanda

Printul och Cora

Bilder från Sverige
    

© Hundhjälpen