www.hundhjalpen.seLIAM

 
Född ca: 2002 aug
Kön: Hane
Höjd: 21 cm
Längd: 35 cm
Hals: 24 cm
Vikt: 5 kg
Kastrerad: Ja
Övrigt: Svansen är kort
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2011-11-20
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Hundar som åldras är inte populära i de rumänska hemmen. Att sedan hunden varit en trogen familjemedlem under många år har underordnad betydelse. Liam fördes av sin ägare till hägnet för avlivning på grund av sin ålder. Han hade också kunnat som så många andra äldre hundar bara sättas ut på gatan. Man tog i hägnet beslutet att ge den lille gynnaren en ny chans i livet – och här har vi nu honom i Hundhjälpens adoptionsprogram.

Liam är en verkligt liten kille med ett mycket charmigt utseende. Han har säkerligen hanterats mycket ovarsamt i sitt tidigare hem då han har en viss integritet och tydligt visar vad han vill och inte vill. Små hundar får ofta rollen av leksaker i hemmen och barn får göra lite hur de vill med dem. Det är viktigt att man i Liams nya hem förstår att han kan vara osäker i början och att man med lugn och tålamod kommer att vinna hans förtroende. Det bör därför inte finnas barn under tonåren i hemmet. I kontakten med andra hundar måste man ta hänsyn till Liams ringa storlek och ålder. Finns det en hund redan i det nya hemmet bör den vara snäll och stabil – och bör vara en tik då Liam har svårt i umgänget med vissa hanhundar. Vi hoppas hitta det rätta hemmet för vår lille Liam, där han får tillbringa en värdig ålderdom. Då Liam är en av våra lite äldre hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen:

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är över 8 år till 2500 kr.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige
    

© Hundhjälpen