www.hundhjalpen.seGIANINA (nu ELSA)

 
Född ca: 2010 apr
Kön: Tik
Höjd: 45 cm
Längd: 47 cm
Hals: 30 cm
Vikt: 12 kg
Kastrerad: Ja
Övrigt: Gianinas svans är naturligt kort
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Intresseanmälan: Fyll i intresseanmälan här
För mer information: info@hundhjalpen.se
   
Ankom Sverige: 2011-10-24
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: Tipsa en vän

 När Gianina hittades var hon ungefär 10 veckor gammal. En ensam valp som satt under några buskar utanför ett shoppingcenter. Som tur var är personal från hägnet vana att kika lite extra under bilar, buskar etc när de gör sina rundor ute i samhället. Valpar där mamman saknas tas om hand utan undantag. Den lilla levde dessutom väldigt farligt på parkeringsplatsen där bilar kryssade runt. Gianina var svag och utmattad, utsvulten och dehydrerad. Hon fick flytta in bland hägnets andra valpar och återhämtade sig snabbt.

Gianina är en söt och rar tik i behändigt format. Hon visar en kort stunds tvekan inför nya människor – men vid åsynen av en godbit kommer hon snabbt fram för att inte missa sin chans. Hon är mjuk och vänlig i sitt kontakttagande och ställer gärna upp på lite mys. Vi upplever henne som uppmärksam och lyhörd. Gianina trivs bra med de andra hundarna i sin grupp och vi tror att hon även kommer att kunna bli god vän med en katt. Nu söker vi till rara Gianina ett hem där hon får bli en viktig och älskad familjemedlem. Det får gärna finnas en godmodig hund i hemmet som kamrat.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige

Text från Sverige
Efter 1½ år i Sverige har vår tös blivit en glad liten cirkushund. Hon är aldrig långt borta, särskilt inte när det är något ätbart inräknat i vår aktivitet. Hon är otroligt matmotiverad, vilket är en av hennes bästa kvalitéer. Det gör att hon är lättlärd, för det finns få saker hon inte ställer upp på om det finns en skinkbit som belöning.

Om du väljer att ta hem Elsa så kommer du aldrig behöva oroa dig för att sova ensam igen, hon är en bra fotvärmare, särskilt nu under den kallare tiden på året.

Hon är väldigt kelig och tillgiven. Den sak som hon har mött störst motgångar med är främlingar. Hon tar emot godis från främlingar, men de får inte röra vid henne. Dock har hon nu på senare tid börjar göra stora framsteg även på denna front och vi tror att det kommer gå bra mycket bättre i framtiden. Hon behandlar främlingar som hon behandlade hissen när hon var nyanländ i Sverige, numera åker hon hiss utan några problem.

Elsas 5 bästa:

1. Morgonmys! Det är väldigt skönt att få ligga kvar i sängen och bli kelad med. Ibland till och med lite för mysigt så att husse eller matte får skramla mycket högljutt i kopplet för att det ska vara värt att slita sig från sin varma tron.

2. Promenader. Gärna långa promenader, lösgående med roliga övningar. Inga problem att komma på inkallning.... så länge det finns godis.

3. Godis. Om du har godis i jackfickan tvekar hon inte på att visa att hon vet om det.

4. Träning. Hon har med lätthet lärt sig konster av alla dess slag. Svansen börjar vifta och öronen åker nyfiket upp så fort man lyfter upp klickern alt. godispåsen till träningen.

5. Andra hundar och katter. Det finns inget som fångar Elsas uppmärksamhet som en ny hund i sikte, om man bortser från leverbitar och kaniner. Hon busar gärna med de flesta hundar och tackar inte nej till en lekstund med katten i hemmet heller.

3 mindre roliga saker:

1. Raketer och smällare.

2. Ösregn och bli blöt om tassarna. Med skicklighet undviker hon alla vattenpölar.

3. Kloklippning

På grund av väldigt överraskande förändringar i vår livssituation kommer vi inte kunna ge Elsa den tid och kärlek hon behöver och förtjänar. Vi söker nu ett hem där hon kan känna sig trygg och kan fortsätta växa.

Här kan man se en film på henne. 

© Hundhjälpen