www.hundhjalpen.seFLAVIA

 
Född ca: 2010 aug
Kön: Tik
Höjd: 41 cm
Längd: 48 cm
Hals: 28 cm
Vikt: 10 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Intresseanmälan: Fyll i intresseanmälan här
För mer information: info@hundhjalpen.se
   
Ankom Sverige: 2011-11-20
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från jourhemmet
Text: Från jourhemmet
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: Tipsa en vän

 Det är ovanligt att personer bryr sig om skadade hundar men i Flavias fall gjordes ett undantag. Kanske mannen som lämnade henne vid klinikens ingång var den som körde på henne – eller kanske hade han hittat henne och förbarmat sig. Flavias vänstra bakben var svårt skadat efter vad som antas vara närkontakt med en bil. Frakturen var öppen och Flavia hade svåra smärtor. Man gjorde vid kliniken sitt bästa att hjälpa henne och skadan är nu läkt. Benet är dock roterat åt vänster vilket ger Flavia en annorlunda gång vilket hon kommer att ha livet ut.

Flavia är en underbart söt hund. Hon är till karaktären försiktig vilket säkerligen beror på tidigare dåliga erfarenheter med människor. När vi sätter oss på marken och väntar in henne tar hon mod till sig och kommer fram efter en kort tvekan. Vi talar vänligt med henne och får då kela och stryka henne över hela kroppen. I relationen med de andra hundarna i hägnet har Flavia en mellanposition. Hon är noga med att vakta sin sovplats och andra betydelsefulla ägodelar, vilket de andra hundarna respekterar. Flavia har träffat de katter som strövar fritt kring kliniken – vilket har gått bra. Vi söker nu för vår fina Flavia ett lugnt, tryggt och kärleksfullt hem där hon får bli viktigt. Flavia ska inte vara hänvisad till ett stort antal trappsteg för att komma in / ut ur hemmet. Det får gärna finnas en snäll hundkamrat som kan agera mentor i det nya livet. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.

Då Flavia är en av våra handikappade hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen, läs mer här.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige
Text från Sverige

2014 mars:
Nu har Flavia bott hos mig i ca ett halvår och en mer underbar hund får man leta länge efter. Flavia är en otroligt kärleksfull, glad och busig hund som älskar att prata. I början innan hon lärt känna en är hon väldigt skygg pga sin skada på vänster bakben, då kan hon morra och visa tänderna för att meddela att hon känner sig rädd och osäker, men när hon förstått att man inte vill henne illa så har man en vän för livet. Vi har jobbat mycket med hennes osäkerhet med främlingar och hon har gjort stora framsteg och kan emellanåt tillåta att främlingar klappar henne lite, dock inte alla. Och har man en godisbit eller två så blir man vän med denna guldklimp fortare. Dock ska Flavia inte bo med katter då hon inte tycker om dom då de kan bli för närgångna. Flavia vill helst bo i ett lugnt hem utan barn och katter men finns det en snäll och busig hund i hushållet skulle hon bli glad.


2013 okt:
Nu har jag haft det stora nöjet och glädjen att få ha varit jourmatte åt Flavia i några veckor och dessa veckor med denna otroligt snälla hund har varit helt underbara. Flavia har ju en permanent skada på sitt vänstra bakben men jag har aldrig sett att skadan har hindrat henne från att göra saker och/eller busa till tusen med mina två egna hundar. Hon kan hoppa, springa och leka minst lika bra som mina andra hundar och anpassar man promenaderna till hennes takt och tar vilopauser emellanåt så kan hon klara 4-5 km utan större problem.

Hon är väldigt reserverad mot okända människor och hon tycker inte om yngre barn då hon tycker de är läskiga, högljudda och att de fladdrar allt för mycket med kropparna så att det blir svårt för henne att läsa av deras kroppspråk, så adoptivfamiljen ska inte ha yngre barn i familjen men jag tror nog att barn från 10 år och uppåt skulle fungera utan problem.

Men det jag och mina grannar sett av Flavia är att hon är en glad, positiv, lekfull, sprallig, undergiven, kärleksfull och mysgalen hund som inte vill något annat än att bara bli älskad och förstådd så om du tror att du skulle kunna ge denna diamant ett bra och förstående hem så tveka inte att lämna en intresseanmälan, du kommer inte att ångra dig. Ett stort plus är om du har en lekfull hund sedan tidigare för det bästa Flavia vet är att få busa och leka med både hundar och människor.

/Jourmatte
 

© Hundhjälpen