www.hundhjalpen.seEDERA

 
Född ca: 1999 jan
Kön: Tik
Höjd: 50 cm
Längd: 60 cm
Hals: 38 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: Film1, Film2
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2011-07-10
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 I januari 2010 dök en mager och skabbangripen hund upp i Lili's kvarter. Den höll sig mestadels kring ett speciellt hus. Lili knackade på och frågade om det var deras hund, vilket det var enligt mannen som öppnade. Han hade faktiskt tänkt kontakta Lili för att få hjälp. Godhjärtade Lili trodde genast mannen ville ha medicin till den sjuka hunden – men vad han ville ha var gift – för att döda henne då ”hon i alla fall är så gammal”. Lili gav mannen en utskällning. Hunden försvann dagen efter och dök inte upp förrän efter två månader. Det visade sig då att ägaren kört henne ut på landsbygden och lämnat henne där att dö – men att hon mirakulöst hittat tillbaka. ”Nästa gång binder vi fast henne så att vi blir av med henne” röt mannen ilsket. Lili tvekade inte utan stoppade raskt in Edera i sin bil och körde henne till hägnet för vård och trygghet.

Edera är nu en frisk och hälsosam gammal ”tant”. Hon fördriver dagarna mest med att ligga och titta på de yngre hundarna och deras aktiviteter. Åldern till trots får hon ibland ett lekryck och roar sig friskt en stund. Hon är lugn, klok och balanserad och tar dagen som den kommer – en hund som sett mycket i sina dagar. I sin kontakt med människor är Edera mjuk och vänlig. Hon njuter av lugn beröring och står stilla länge, länge. Det här är en hund som vi verkligen önskar några fina avslutande år. Ett långt liv i elände och misär måste äntligen få en motvikt. Vi söker nu för vår kära Edera ett lugnt och kärleksfullt hem beläget i marknivå, där livets goda bjuds i överflöd. Edera bor gärna med en trevlig hundkamrat och kan även tänka sig dela boning med en katt. Då Edera är en av våra lite äldre hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen:

För att ytterligare öka möjligheterna för våra äldsta skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är äldre än åtta år till 2500 kr.


Bilder från Rumänien

Edera på gatan, januari 2010
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige
 

© Hundhjälpen