www.hundhjalpen.seCONNIE

 
Född ca: 2003 jun
Kön: Tik
Höjd: 50 cm
Längd: 62 cm
Hals: 36 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2011-05-22
Bilder ankomst: ---
Bilder: ---
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Connie är hittad på gatan i Cernavoda. Som så många av våra hundar är hon en hund utan historia, annat än vad hundens kropp kunnat berätta om svält och umbäranden. Connie befann sig i ett område i stadens utkant där hon sökte efter mat bland det bråte som kastats på marken. Bland brädor och plast står dock inget ätbart att finna och Connie var som ett resultat av detta i ett fruktansvärt skick. Revbenen stod ut från kroppen och hon hade svårt att stå, utmattad som hon var. Hägnet erbjöd en plats och Connie tycktes förstå att räddningen var nära, så hon kom självmant fram till personalen som lockade på henne med en brödbit.

Connie är en mjuk och vänlig tik med ett mycket tillmötesgående sätt. Hon tar själv kontakt och puffar mjukt med nosen för att få en godbit. Hon följer stillsamt efter när man vandrar vidare, i hopp om att inte bli glömd. Connie är en hund man tar till sitt hjärta, vänligheten själv. I sin hundgrupp håller hon sig gärna lite i bakgrunden, med den lite äldre hundens värdighet och ointresse av det värsta buset. Hon står dock på god fot med alla hundarna i sin grupp. Vi söker till rara Connie ett lugnt och tryggt hem där hon får tillbringa resten av sitt liv, bland kärleksfulla människor och med tillgång till livets goda, sin egen sköna bädd, god och näringsrik mat och med små aktiviteter som förgyller dagen. Det bör inte finnas barn under skolåldern i hemmet. Connie bor gärna med en lugn och snäll hundkamrat eller med en katt. Då Connie är en av våra lite äldre hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen:

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är mellan 6 och 8 år till 3500 kr.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
   
Bilder från Sverige
    

© Hundhjälpen