www.hundhjalpen.seCHLOE

 
Född ca: 2002 apr
Kön: Tik
Höjd: 51 cm
Längd: 54 cm
Hals: 37 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2011-01-06
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: ---
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Chloe har nog råkat ut för samma öde som så många äldre rumänska hundar. Helt enkelt det grymma att helt plötsligt en dag bara sättas ut på gatan för att klara sig själv. Det är otroligt att man kan behandla en hund på detta sätt – en hund som levt i ens närhet i många år. Dessa hundar är chanslösa ute i samhället. Det faktum att de är äldre gör att de inte kan hävda sig i kamperna kring de usla matbitar som hittas. De har heller inte den unga gatuhundens inituitiva känsla för annalkande faror. Nu tror vi inte att Chloe haft en bra tillvaro hos sin ägare heller, då hon visar tydliga tecken på att hon behandlats mycket hårt.

Chloe är en värdig dam med en aura av integritet. Hon har tvivelsutan farit mycket illa av människohand och måste ges tid för att våga inleda en relation. Sitter man i lugn och ro och dessutom bjuder på något gott övervinner Chloe sin rädsla och kommer fram, mjukt och försiktigt. Hastiga rörelser och höga röster gör att hon drar sig undan. Hon känner sig säkrare i sällskap av sina hundkamrater bland vilka hon trivs bra, även om hennes roll är att befinna sig i bakgrunden. Vi söker till denna rara hund ett lugnt och mycket förstående hem där man vill ösa kärlek över henne och ge henne det fina hundliv hon hittills inte fått uppleva. Det bör finnas en snäll hund i hemmet som kan agera sällskap och vägvisare till Chloe. Det får dessutom gärna finnas en katt. Barn under skolåldern bör däremot inte finnas. Hemmet bör inte ligga mitt i en stadskärna utan helst i lugn miljö och gärna med en trädgård eller uteplats där Chloe kan ligga i lugn och ro och filosofera. Då Chloe är en av våra lite äldre hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen:

För att ytterligare öka möjligheterna för våra äldsta skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är äldre än åtta år till 2500 kr.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Chloe och Dilly
Bilder från Sverige
 

© Hundhjälpen