www.hundhjalpen.seBERNY

 
Född ca: 2008 aug
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 63 cm
Hals: 40 cm
Vikt: 25 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2011-01-25
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 I det kastrationsprogram som drivits i staden Cernavoda sedan år 2002 har tusentals hundar passerat kliniken. De hundar som har ansetts kunna klara sig ute i samhället har efter åtgärd frisläppts på platsen där de infångats. Berny var en av dessa. Han var vid ovanligt god hälsa och hade goda förutsättningar att kunna klara sig på egen hand – för att inte ta upp platsen i hägnet för en mer hjälplös hund. Nu blev det inte så – Berny hade fått smak på livet i hägnet där mat serverades varje dag och där alla var snälla – så han återvände gång på gång – och fick då flytta in bland de andra hundarna. Där gör han nu det motsatta – tar sig en tur in till samhället över hägnets murar då och då – som för att återse sitt forna revir – och kommer troget tillbaka till hägnet på kvällen, ett bättre alternativ trots allt.

Berny är en vacker hund med stark utstrålning. Han besitter en naturlig auktoritet som de andra hundarna inte ifrågasätter. Berny rör sig stolt bland sina undersåtar och är den som drar igång aktiviteterna samt sätter stopp för dem. Gentemot oss människor är han nyfiken och social, en kontaktskapare och –vidhållare. Vi upplever honom som mycket intelligent och balanserad, en hund som kräver ett aktivt och omväxlande liv och har mycket att tillföra sin nya familj. Vi söker nu det rätta, erfarna hemmet där Berny får inta en central position och där det erbjuds såväl fysisk som mental stimulans. Han blir utan tvekan en god kamrat i skog och mark, och en trevlig myskille hemma i soffan. Det får gärna finnas en snäll hundkamrat i hemmet. Berny har heller inte visat någon olämpligt intresse mot katter.

2010 juli: Caroline berättar: "Låt oss få detta klart med en gång; Berny är en hjärtekrossare! Har han väl upptäckt dig och börjat med sin charmoffensiv, så är du såld... för all framtid."

Uppdaterad information feb 2011:

Berny trivdes allt sämre med det monotona livet i hägnet och han fick därför komma till Sverige som jourhund. Berny har anpassat sig otroligt bra till den svenska tillvaron och har visat med besked vilken fin kamrat han är.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige
    

© Hundhjälpen