www.hundhjalpen.seBACH

 
Född ca: 2002 apr
Kön: Hane
Höjd: 51 cm
Längd: 57 cm
Hals: 37 cm
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: Film1
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2011-05-29
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Bach tillhör det ringa antal hundar som vid relativt hög ålder hittas på gatan. Livet är alltför tufft där och de flesta hundar dukar under vid mycket unga år. Det får oss att tro att de äldre hundar som hittas antagligen haft ett hem där man tröttnat på dem. De har därmed haft en knaper ranson av mat som hållit dem vid liv – bättre än så är ofta inte den ägda hundens lott. Promenader och ömhet existerar helt enkelt inte i den ägda hundens värld. Bach lät sig lockas av en matbit som hägnets hundfångare visade fram. Väl framme i hägnet besiktades han och befanns vara i eländigt skick. Hans ålder gjorde att man inte ville sätta ut honom tillbaka på gatan då man förstod att han skulle få det tufft. Nu väntar Bach på en ny chans i livet.

Bach är vänlig och godmodig. Han har som så många äldre hundar en aura av integritet kring sig. En liten godisbit gör dock att han glömmer sin värdighet och bums kommer fram för att se om det finns mer. Han är inte bufflig i sitt sätt utan varsam och snäll när han genomsöker personens fickor och väskor. Som den äldre hund han är förväntar han sig respekt från hägnets unghundar vilket han också får. I umgänget med de andra hundarna är Back lugn och balanserad. Vi söker nu till denne äldre gentleman ett tryggt hem där han kan få uppleva livets goda – som aldrig existerat i hans värld. Han har inte stora krav på aktiviteter utan är nöjd med små promenader i skog och mark, goda matbitar och en mjuk bädd. Det får gärna finnas en trevlig hundkamrat i hemmet och Bach kan även tänka sig bo tillsammans med en katt. Då Bach är en av våra lite äldre hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen:

För att ytterligare öka möjligheterna för våra äldsta skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är äldre än åtta år till 2500 kr.

2010 juli Caroline berättar: "Bach är pigg och nyfiken för sin ålder. Glatt välkomnar han mig i sin hundgård och tar det som den naturligaste saken i världen att jag ska ägna honom all min uppmärksamhet."


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige
    

© Hundhjälpen