www.hundhjalpen.se



REBA

 
Ålder: 8-9 år (aug 10)
Kön: Tik
Höjd: 40 cm
Längd: 53 cm
Hals: 34 cm
Vikt: 15 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2010-10-17
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 



Reba lämnades in till hägnet av en man som berättade att hon strukit runt i kvarteren där han bodde. Han såg att hon var väldigt mager och tyckte att han faktiskt kunde hjälpa den stackars hunden. Reba var då så svag och utmärglad att det inte var svårt att lyfta upp henne och ta henne med sig. Veterinärundersökning och åtgärder vidtogs och Reba fick så flytta in med de andra hundarna. Nu väntar hon på en bättre framtid.

Reba har nog inte haft det så lätt i livet. Man förstår det på hennes mycket undergivna sätt – som om hon vore beredd på att få stryk. Handen som sträcks fram för att smeka henne gör att hon sjunker ner på magen och väntar för att se vad som ska hända. Hon har således ett stort behov av trygghet och förståelse. När hon i lugn och ro bekantat sig så ser man hur glad hon blir. En liten kärleksgest är för Reba något unikt. I sin hundgrupp är hon respekterad av de andra hundarna och rör sig fritt och obehindrat. Hon har vänner av båda könen. Till Reba, vår blyga viol, söker vi nu ett lugnt och tryggt hem där hon i sin egen takt för börja ett gott hundliv, med god mat, en egen skön bädd och människor som bara vill henne väl. Det bör inte finnas barn under skolåldern i hemmet. Reba vill ha en hundkamrat i hemmet som kan hjälpa och guida henne på denna livsresa. Då Reba är en av våra lite äldre hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen:

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är mellan 6 och 8 år till 2500 kr.


Bilder från Rumänien




Ankomstbilder från Arlanda





Bilder från Sverige
   



 

© Hundhjälpen