www.hundhjalpen.sePONGO

 
Ålder: 2 ½ år (jan 10)
Kön: Hane
Höjd: 62 cm
Längd: 58 cm
Hals: 36 cm
Vikt: 27 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2010-05-30
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Hägnets veterinär var ute och åkte bil i staden Constanta då hon fick syn på en mager hund i eländigt skick som helt saknade orientering och såg mycket rädd och vilsen ut. Att Pongo nyligen hade blivit dumpad av sin ägare stod klart. Hon stannade till och lockade på den darrande hunden som omedelbart sökte kontakt och tryckte sig mot hennes ben. Pongo verkade mycket lättad då han självmant kröp in i den varma bilen och fick följa med vår veterinär till hägnet.

Pongo är en mycket närhetstörstande, tillitsfull och mjuk kille. Han längtar efter mänsklig kontakt och blir mer och mer deprimerad av den torftiga miljön i hägnet för varje dag som går. I hundgruppen har Pongo svårt att hävda sig och får tyvärr stå tillbaka för de mer självsäkra hundarna. När en besökare visar sig så kommer Pongo omedelbart fram och trycker sin kropp mot dennes ben och i hans ögon tänds ett litet ljus. Man ser att det här är en hund med förhoppningar om att återigen få bo med människor. Situationen för Pongo bedömer vi som mycket akut då han är en typ av hund som inte är fysiskt rustad för det kyliga vinterväder som nu råder utomhus i hundgårdarna i Rumänien. Till Pongo söker vi ett tryggt och kärleksfullt hem där han får vara viktig.

Hägnets veterinär kallar Pongo för "Mirakelhunden" då han tillhör ett mycket litet fåtal hundar som överlevt valpsjukan utan att få behandling. Till följd av detta har Pongo små darrningar i bakbenen men det är inget som på något sätt hindrar honom från att leva ett fullt normalt och aktivt liv.

Då Pongo är en av våra handikappade hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen, läs mer här


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige
   
    

© Hundhjälpen