www.hundhjalpen.seNORA

 
Ålder: 10 ½ år (aug 2010)
Kön: Tik
Höjd: 54 cm
Längd: 56 cm
Hals: 54 cm
Vikt: 30 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2010-07-04
Bilder ankomst: ---
Bilder: Från Sverige
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Nora är en tik som bott några år i hägnet. Hon har som så många andra hundar hittats på gatan i Cernavoda, kringströvandes och i eländigt skick. Nora plockades upp och då hon redan hade några år på nacken beslöt man att behålla henne i hägnet för att säkerställa att hon var trygg. Nora hade nog haft svårt att reda sig på egen hand i samhället. Livet är oerhört tufft redan för en ung och relativt stark hund, så de som är äldre eller skadade har liten chans i konkurrensen att få tag i mat.

Nora är en äldre, värdig dam som besitter viss pondus. De andra hundarna ser upp till henne och låter henne stillsamt ”bossa” i gänget. Nora tillbringar annars gärna dagarna med att filosofera och studera moln och stenar. Emellanåt kan hon busa och leka lite, men med ålderns rätt är ett lugnt och stillsamt liv att föredra. Nora fullkomligt älskar människor. Hon kan tillbringa hur mycket tid som helst tillsammans med någon som har tid att klia och mysa. Denna äldre dam visar tydligt att närhet är något hon saknat under hela sitt liv. Vi vill nu ge henne chansen att äntligen få känna gemenskapen i en egen kärleksfull familj, med allt vad det innebär. Nora är helt nöjd med att bo som ensam hund eller annars tillsammans med en balanserad hundkamrat. Hon har inte stora krav på aktiviteter och skulle uppskatta en egen trädgård eller uteplats.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra äldsta skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är äldre än åtta år till 2500 kr.


Bilder från Rumänien


Nora hittades full av ohyra, med infekterade sår över hela kroppen

Ankomstbilder från Arlanda
   
Bilder från Sverige
 

© Hundhjälpen