www.hundhjalpen.seNIKE (nu SIGGE)

 
Ålder: 1 år (jan 10)
Kön: Hane
Höjd: 59 cm
Längd: 64 cm
Hals: 44 cm
Vikt: 25 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2010-10-03
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Nike lämnades in vid hägnet som liten valp. Mannen som kom med honom sade sig ha hittat honom invid några sopcontainers i området där han bodde. Det är platser där hundar och katter ofta vistas i förhoppningen att hitta något litet ätbart bland soporna. En liten valp har här svårt att hävda sig då de blir undanskuffade av de vuxna och större hundarna. Nike var i klart behov av hjälp och fick givetvis stanna kvar i hägnet – där han vuxit – och vuxit – till en stor och charmig kille.

Nike är en mycket glad och rolig bekantskap i lite större format. Han fullkomligt älskar att bekanta sig med snälla människor. Han hoppar upp och ner av glädje medan svansen viftar som besatt. Han krumbuktar, puffar och försöker på alla sätt visa hur vänligt inställd han är. Det är svårt att motstå denne pigge charmör, och man sätter sig gärna ned en stund för att kela med honom. I sin hundgrupp har Nike en något framträdande roll där de andra hundarna gärna ser honom som initiativtagare till lek och spring. Vi söker nu för sprallige Nikes räkning ett erfaret och aktivt hem där det ges tillfälle till äventyr i skog och mark på regelbunden basis. Nike kommer att bli en trevlig följeslagare och kamrat på äventyr och kring hemmet. Han bor gärna med en glad och pigg hundkompis.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige

Text från Sverige

2011: Vill berätta om Sigges framsteg här i Sverige. Den tredje oktober 2010 kom Sigge på Arlanda, jag förväntade mig en rädd hund som inte skulle vilja komma ut ur flygburen (så som Ivan var när han kom) men Sigge fullkomligt stormade ut och började dela ut pussar till höger och vänster till alla som ville ha. Kommer även ihåg att han lyckades pussa en flygvärdinna som ville hälsa på hundarna :) Jag förstod då att jag hade fått en väldigt nyfiken och glad hund att få ta hem till Åre!

Sigge anpassade sig väldigt fort hemma i Duved (som ligger utanför åre) där jag har bott i en stuga med hundarna. Han fullkomligt älskar skogspromenader men har en ganska stor jaktlust så han får fortfarande ha spårlina släpandes efter sig om han ska få springa lite för säkerhets skull. Sigge och Ivan blev kompisar på en gång, dock var det lite gruff emellanåt men det gick alltid över och väldigt fort blev de vänner igen. Numera är det extremt sällan de bråkar. Sigge var rumsren från dag ett, han förstod på en gång att man kissar ute, däremot har matte fått ha lite tålamod med vart man kissar för det var jätteviktigt i början :) Första två månaderna valde han alltid ut ett fint ställe och ställde sig och kissade jäääättelänge och sen kissade han inget mer hur lång promenad vi än tog. Numera är han "mer" hanhund och kissar gärna på alla stolpar och träd, han har blivit en mycket tryggare hund.

Sigge följer gärna med på alla äventyr bara jag är med. Han har blivit väldigt fäst vid mig, både på gott och ont. Han kan bli osäker om han ska passas av någon annan men det går i regel väldigt bra bara jag inte är i närheten. Min mosters familj är de som ställer upp med hundvakt om det behövs så Ivan och Sigge får ibland sova över i Östersund med två föräldrar, tre barn, en pointerhona och en chiuhauavalp vilket uppskattas mycket av dom :)

Det blir aldrig en lugn stund med Sigge och Ivan, de älskar att busa med varann och spring ikapp ute i skogen. Det är full fart på Sigge mest hela tiden, han gillar att springa mycket så framöver ska vi börja cykla. Han älskar att bära klövjeväska och har så smått börjat få vikter i den vilket inte bekymrar honom över huvudtaget. Att träna Sigge är jättekul, han är lyhörd, godismotiverad och söker hela tiden kontakt. Han älskar all uppmärksamhet av människor, även barn. Sigge förstår inte riktigt än hur stor han är så det är lite bökigt när han gärna vill "smyga" upp i soffan för en kelstund :) Hundar gillar Sigge också men där behöver han lite mer tid för att lära känna dem, han kan bli lite osäker runt framfusiga hundar men oftast går det jättebra med nya bekantskaper.

Vi har nu flyttat till Trondheim och hundarna har anpassat sig fantastiskt till stadslivet, Sigge är inte så förtjust i stora bilar och bussar men vi jobbar med det hela tiden och det går jättebra om man får stå och titta på lite avstånd. Vi väntar på att få flytta in i en lägenhet inom kort lite utanför Trondheim med mycket skog runt omkring och fina skogar. Jag kan kort och gott konstatera att mina rumäner är underbara, de följer med på vad som helst med svansen i topp!

Det är (återigen) en fantastisk hund jag fått från Hundhjälpen! Mina rumänska gatuhundar charmar alla som kommer i dess väg och väldigt många vill hälsa på dessa hundar och frågar vilken ras det är. Många blir otroligt imponerade över hundarna och hur bra de anpassat sig till ett vanligt liv med en matte och någonstans att bo :)

Tusen tack Hundhjälpen och min kontaktperson som gett mig en chans att få ge Sigge ett bra liv i Sverige (och Norge), det är en väldigt fin hund jag fått hem och vi kommer ha mycket kul ihop!
 

© Hundhjälpen