www.hundhjalpen.seLORA

 
Ålder: 3 år (mar 10)
Kön: Tik
Höjd: 45 cm
Längd: 47 cm
Hals: 31 cm
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2010-09-12
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 På sina regelbundna rundor i staden Cernavoda fann hägnets hundfångare den skadade och utmärglade Lora. Den unga tiken hade blödande sår på ena benet, troligtvis orsakade av någon annan hund i stridens hetta kring någon eftertraktad matbit. Det stod helt klart att det inte var Lora som vunnit kampen kring maten då hennes kropp var svårt märkt av svält och umbäranden. En skadad gatuhund har svårt att överleva då såren ofta blir svårt infekterade och hunden med sitt försvagade allmäntillstånd besitter dålig motståndskraft mot effekterna av skador och krämpor. Lora togs omhand och bor nu i hägnets trygghet.

Lora är en pigg, glad och aktiv tjej. Hon är vänlig och sällskaplig och ställer genast upp för att bekanta sig med hägnets besökare. Får hon inte uppmärksamhet alls tränger ett gråtande ljud ur hennes strupe – vem kan då motstå denna kärlekstörstande flicka. Lora har bra kontakt med alla hundarna i sin grupp och har där en mellanposition. Hon har ett trevligt och balanserat temperament med medelhög aktivitetsnivå. Vi söker till rara Lora ett eget tryggt hem där hon får bli en viktig medlem, och få följa med på spännande äventyr kring hemmet och i skog och mark. Lora bor gärna med en snäll hundkamrat och kan också tänka sig en katt som kompis.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2010 oktober: Lora är en alldeles underbar hund! Hon fungerar som om hon alltid har bott hos oss, redan sedan första veckan! Man glömmer lätt hur liten tid hon faktiskt har varit här. Hon börjar så smått att försöka leka med våra katter (som inte alls fattar vad hon vill än), soffan är givna favoritplatsen men hon sover helst mellan oss i sängen om natten. Hon är så vänlig och rar och visar klart att vi är hennes människor och vill vara där vi är. Vi är så tacksamma för att vi fick adoptera Lora, en bättre och finare hund kunde vi aldrig fått hur "svensk" och "avlad" den än månde vara!!

/Mvh Maria och Johnny Ekström
 

© Hundhjälpen