www.hundhjalpen.seGITANO

 
Ålder: 7 år (april 10)
Kön: Hane
Höjd: 31 cm
Längd: 36 cm
Hals: 21 cm
Vikt: 7 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2010-10-04
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Gitano är hittad på gatan i Cernavoda, irrandes omkring utan mål och med sorgsen blick. Hans beteende och karaktär tyder på att han helt säkert haft en ägare en gång. Vad som sedan hänt är en gåta. Det är dock inte ovanligt att lite äldre hundar blir utslängda på gatan då man tröttnat på dem. Det kan också vara så att Gitano bott hos en äldre person – som då denne måstats tas omhand av släktingar helt enkelt lämnats kvar att klara sig själv. Gitano hade inte överlevt länge på gatan som är en oerhört tuff plats för en liten hund.

Gitano har stor kärlekspotential. Han kommer fort fram för att bekanta sig och visar tydligt att han vill bli upplyft och kelad med. När man sätter ner honom ser han så besviken ut att det nästan är omöjligt att inte ta upp honom igen. I hägnet är det dock ingen bland personalen som har tid med sådant mys, utan Gitano får nöja sig med mat och en klapp. Gitano accepteras av övriga hundar i sin grupp, men han skulle nog föredra att vara bland människorna i stället. Vi söker nu till denne, lille charmör ett tryggt och kärleksfullt hem där han får sitta i famnen hos någon och känna sig speciell. Gitano har inget emot en snäll hundkamrat och kan också tänka sig att bo med en katt. Då Gitano är en av våra lite äldre hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen:

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är mellan 6 och 8 år till 3500 kr.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige
    

© Hundhjälpen