www.hundhjalpen.seGINNY

 
Ålder: 6 år (maj 09)
Kön: Tik
Höjd: 43 cm
Längd: 52 cm
Hals: 40 cm
Vikt: 25-27 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2010-01-24
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Ginny hittades på gatan i Cernavoda med ett gapande sår i nacken. Såret kan ha orsakats av en annan hund i kampen om någon av de futtiga matbitar som går att hitta, eller helt enkelt vara resultatet av någon människas illvilja. Ginny togs naturligtvis med till hägnet och fick vård på kliniken. Hennes trevliga sätt gjorde att man fattade tycke för henne och hon fick kvarstanna i väntan på ett eget hem utomlands.

Ginny är en glad och godmodig tik som älskar allt och alla. Hon är social, kelig och älsklig. Det går inte att gå förbi henne utan att ta en liten paus och umgås. Hon är mjuk och mild till sinnelaget. Ginny fungerar bra med alla hundarna i sin grupp och tycker även mycket om hägnets mindre djur, katterna. Vi söker till denna underbara tjej ett tryggt hem där hon får bli en central gestalt. Hon kommer att bli en härlig familjemedlem. Ginny bor gärna med en annan hund eller en katt.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige


Ginny och Bertil till höger
2011 april  
Text från Sverige

2010 maj: Här kommer en liten hälsning från Ginny, nu när hon varit hemma i snart 5 månader.

Ginny är som den där perfekta filmhunden som egentligen inte finns på riktigt, bara det, att Ginny faktiskt är verklighet! Hon är alltid glad, och så väldigt godhjärtad. Hon springer lös på alla våra promenader, hoppas över små diken, och rusar över fält. Och med en enda vissling, så tar det inte många sekunder förän hon sitter vid mina fötter, med tungan hängandes utanför munnen och med huvudet med de gnistrande ögonen på sned.

Hon älskar att leka med sin favoritleksak, som är en pipande gummigris. Även katterna är väldigt spännande, men hon blir så förtvivlad när dem bara springer iväg när hon kommer och vill leka. Men det bästa hon vet är nog trots allt att mysa med matte och husse. Det känns som om, hur mycket kärlek jag än öser över henne, kan det aldrig gå upp emot hur mycket kärlek jag får av henne. Aldrig trodde jag, att den rumänska hund jag ville omhänderta skulle bli min bästa vän och bland det bästa jag någonsin gjort. Ginny fyller vårt hem med värme och kärlek, och det är idag fullständigt omöjligt att tänka sig att leva utan henne!

Igår var vi på stranden och Ginny badade i havet. Hon var stormförtjust över att få springa med sin gummigris vid strandkanten med vattnet plaskande omkring sig. Emellanåt stoppade hon ner hela huvudet i vattnet, samtidigt som hon sprang, ja, det går bara inte att förklara hennes glädje!

Vårt mål är att ge Ginny det allra bästa utav livet hennes restrerande år, för vi vet att hon kommer ge oss desamma!

/Varma hälsningar från Denise, som tillsammans med sambon Pontus har världens finaste Ginny.
2010 augusti: Ginny fortsätter att stjäla människors hjärtan vart hon än kommer. Hennes tillgivenhet och charm är oemotståndlig. Hon älskar att få följa med på äventyr; bada i havet, gå skogspromenader, följa med när vi är ute och kör med hästen, eller om det är riktigt varmt ute och vi inte vill åka bil, så badar hon i sin lilla pool som hon fått av sin mormor!

Men bäst av allt är nog ändå att bli klappad på. En hand som oavbruten strycker henne över huvud och rygg och gosar med henne gör att hennes redan så milda ögon bara strålar utav lycka!

/Hälsningar Denise
2011 april: Efter lite drygt 15 månader tillsammans är nu matte och Ginny oskiljaktiga. Hon har under sin tid i Sverige hunnit råda bot på flera hundrädslor med sitt godmodiga och milda sätt. Hon har även gjort sin matte till världens lyckligaste!

Häromdagen tog hon årets första simtur - tillsammans med ankorna, eftersom jag var tråkig och hellre höll mig på torra land. Lite kallt var det nog, men efter att ha blivit torkad ordentligt med en handduk somnade hon snart i sin hundkorg, sömnig efter sitt äventyr.

Om några månader flyttar jag och Ginny ut till ett litet hus på landet vid skogen tillsammans med hästen och den kommande fölisen. Då blir det långa härliga skogspromenader varje dag, och ett och annat dopp ( iallafall för Ginnys del) i den närliggande sjön. Vi längtar nog lika mycket båda två, efter det och även efter första doppet i havet när matte också kan bada, det tycker Ginny är hur kul som helst! Vad vore livet utan detta underbara vatten...

/Hälsningar från matte Denise
 

© Hundhjälpen