www.hundhjalpen.seGILDA

 
Ålder: 5 år (2010)
Kön: Tik
Höjd: 57 cm
Längd: 60 cm
Hals: 37 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2010-06-13
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Gilda hittades på en skolgård i staden Medgidia. Vår veterinär i staden, Alina, fick ett upprört samtal från skolledningen om att en svårt skadad hund låg på marken utanför skolbyggnaden. Man skyndade genast dit och chockades över synen av Gilda som helt kraftlös låg och darrade med en järntråd tätt virad runt halsen. Tråden hade skurit långt in i köttet och i halsen fanns ett stort hål genom vilket andingsluften väste.

Det blev iltransport till hägnet där järntråden avlägsnades och hålet behjälpligt lappades ihop. Luftstrupen är dock skadad och full av ärrbildning vilket gör att Gilda inte kan dra djupa andetag. Detta är nu extra besvärligt när sommaren och värmen sätter in – Gilda kan inte ventilera sig genom att flämta utan överhettas snabbt. Hennes läge är verkligt akut då man inte har möjlighet att förvara henne i en kyligare miljö. Troligt är att Gilda kommer att dö om hon inte snabbt får en biljett till kyligare trakter. Vi vädjar nu till Hundhjälpens alla vänner. Gilda är i största nöd och behöver omgående ett hem. Även ett jourhem kan rädda livet på henne.

Gilda är en vacker tik som tycker mycket om människorna som vårdar henne. Hon är på grund av sitt handikapp hänvisad till lugna aktiviteter och kommer i framtiden att nöja sig med korta promenader och mys tillsammans med sin familj. På grund av skadorna i strupen kommer hon aldrig att kunna ha ett halsband på utan det är sele som gäller. Det vore önskvärt att Gilda får bo i en lugn miljö, med tillgång till egen uteplats där hon kan ligga och studera omgivningen samt ströva omkring lite. Man måste i hemmet ha full förståelse för hennes handikapp vilket t.ex. utesluter längre stunder i en varm bil, det faktum att hon sommartid bör ha tillgång till svala platser där det är ventilation samt att ev hundsällskap inte får vara alltför påträngande. Barn under skolåldern bör heller inte finnas i hemmet.

Då Gilda är en av våra handikappade hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen, läs mer här.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

 
 

© Hundhjälpen