www.hundhjalpen.seERNESTO

 
Ålder: 1 år (sep 10)
Kön: Hane
Höjd: 45 cm*
Längd: 52 cm
Hals: 33 cm
Vikt: 15 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2010-11-30
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Ernesto var bara en liten valp när han omhändertogs. En så ung hund är chanslös i livet om den inte får hjälp. Att skaffa sig mat och hålla sig undan faror är något som de flesta äldre hundar misslyckas med – Ernesto skulle inte ha levt länge i den hårda miljön. Nu hade han turen att få flytta in vid ”åsnehägnet” utanför Cernavoda, en plats där han kunnat känna trygghet och där mat serverats på bestämda tider varje dag. Ernesto har vuxit upp till en stilig ung grabb med spirande aptit på livet.

Som så många av våra hundar som anlänt till kliniken / hägnet som små valpar är även Ernesto en lite försiktig kille. Han har inte exponerats för så många människor och miljöer, utan levt sitt liv kring åsnorna och den fåtaliga personalen som vistas där. Man får gärna klia och klappa, men Ernesto vill först bilda sig en egen uppfattning om ens personlighet. När han känner tillit kör svansen igång och viftar med väldig fart. Ernesto trivs bra med sina hundkamrater och har vänner av båda könen. Som den unga hund han är så får han finna sig i att de äldre hundarna tar kommandot, vilket i hans värld är helt naturligt. Ernesto har även träffat katter och det har förlöpt utan bekymmer. Vi söker nu till rare Ernesto ett lugnt och tryggt hem där han får stärka sitt självförtroende och växa upp till en glad och frimodig kille. Vi ser gärna att det finns en hund redan i hemmet som kan agera vägvisare och kamrat för Ernesto i den för honom främmande miljön. Finns barn i hemmet bör de inte vara under skolåldern.

* Ernesto kommer att växa ytterligare något.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige

Text från Sverige

2011: Här kommer en hälsning från Ernesto i Katrineholm.

Min lilla grabb har utvecklats till en självständig tuff kille som älskar att gå på egna äventyr i skogen. Efter promenader lägger han sig gärna framför brasan där det är varmt och skönt. Han älskar att åka bil och vaktar sin tomt och bil utmärkt.

Han bor med en rottweiler och två katter, han är rar mot katterna och blir nästan lite blyg i deras sällskap. Han har blivit en underbar vän. Tack Hundhjälpen som hjälper till för att hundarna ska få komma till Sverige!
 

© Hundhjälpen