www.hundhjalpen.seELEGANTUL (nu MAX)

 
Ålder: 7 år (jan 2010)
Kön: Hane
Höjd: 58 cm
Längd: 55 cm
Hals: 34 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2010-05-01
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Elegantul levde med sin ägare i utkanten av Calarasi i närmare fyra år innan denne tröttnade och bestämde sig för att göra sig av med honom. När Elegantul upphittades av hägnets personal stod han bunden vid ett träd på landsbygden och hade inte fått mat eller vatten på flera dagar. I Rumänien är det tyvärr vanligt att hundägare gör sig av med sina vuxna hundar på detta sätt om de inte har möjlighet att transportera hunden en längre sträcka i bil vid dumpningstillfället. Detta för att försäkra sig om att hunden inte självmant ska söka sig hemåt igen.

Elegantul har förmodligen varit en mycket vacker och imponerande hanhund en gång i tiden, hans fysiska grundförutsättningar och intelligenta blick - som nu är mycket sorgsen - vittnar om detta. Elegantul älskar människor, är mycket tillgiven och njuter av en stunds närhet och smek. Miljlön i hägnet är dock förödande för Elegantuls mående då han fullständigt saknar stimulans och mänsklig kontakt och är lite för gammal för att busa och leka med de yngre hundarna. Vi bedömer Elegantuls situation som mycket akut och vi tror att han har goda förutsättningar att snabbt återhämta sig i en lugn och trygg miljö där han får vara viktig och erbjuds ett värdigt liv med promenader och mys. Till Elegantul söker vi ett erfaret hem som vill hjälpa honom att få tillbaka livsgnistan. I hemmet får det gärna bo en snäll tik - om det finns barn bör de inte vara yngre än tonåren. Då Elegantul är en av våra lite äldre hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen:

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är mellan 6 och 8 år till 3500 kr.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige 

© Hundhjälpen