www.hundhjalpen.seCOSTI

 
Ålder: 2 år (mar 2010)
Kön: Hane
Höjd: 56 cm
Längd: 50 cm
Hals: 35 cm
Vikt: 25 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Överlåtelsekostnad: 3500 kr
Intresseanmälan: Fyll i intresseanmälan här
För mer information: info@hundhjalpen.se 
   
Ankom Sverige: 2010-08-04
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från jourhemmet i Sverige
Text: Från jourhemmet i Sverige
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: Tipsa en vän

 Costi levde utanför en mindre fabriksbyggnad i Cernavoda. Personal från hägnet såg honom emellanåt när de passerade. En morgon låg han orörlig på marken och när man närmade sig såg man blod rinnandes från munnen. Någon hade under natten förgiftat Costi och hans liv hängde minst sagt på en skör tråd. Det blev il-transport till kliniken och akuta insatser sattes in. Mot alla odds överlevde Costi och personalen har tagit honom till sina hjärtan.

Trots sina svåra umbäranden är Costi en glad och balanserad kille som är oerhört förtjust i ”sina” människor. Efter en kort stunds fundering kommer han fram för att hälsa på oss nykomlingar och efter någon minut har man blivit ”bästis” med honom. Lite kliande bakom öronen tas emot med uppskattning. Costi är pigg, nyfiken och lekfull, men vi tror han har blivit misshandlad med tillhyggen tidigare då han skyggar undan någon sekund när någon gör en häftig rörelse eller närmar sig med ett okänt föremål. Costi finner sig dock snabbt i nya situationer och visar stor tillit till de människor han känner. Vi söker nu till vackre Costi ett tryggt hem där det inte bör finnas barn under skolåldern. Costi skulle uppskatta en trevlig hundkamrat då han trivs bra bland hundar av båda könen och tycker om att leka. Costi har även träffat hägnets katter utan problematik.

Läs även våra krav och garantier.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Costi och Elisa
Bilder från Sverige

Text från Sverige

2013 april: Jag och min sambo har förmånen att vara jourhem till goa Costi som snabbt nästlat sig in i våra hjärtan. Han är tillitsfull, kelig och mån om att vara till lags. Det bästa som finns tycker Costi är att ligga i soffan och mysa med jourhusse. Promenader är också en stor favoritsysselsättning och då vill han helst springa i skogen och leka med vår andra rumänska hund Rita.

Som gatuhundar i allmänhet så är Costi mycket matglad och om man inte passar sig och plockar undan inför natten så kanske frukostlimpan som man glömde på köksbänken är spårlöst försvunnen när man vaknar. Smartare hund får man leta efter. Rekommendationen är att hålla hundmaten inlåst i ett annat rum, eller en väl tillsluten låda. Vi lärde oss detta den hårda vägen då jourhusse kom hem från jobbet och fann en glad, men klotrund jourhund och en länsad hundmatslåda.

Costi är väldigt social och är gärna med i vad som än händer, men vi tror att det kan vara bra om han får möjlighet att bo någonstans där han har möjlighet att få lugn och ro vid behov. Han bor för närvarande centralt, men vi tror att det bästa för honom vore att få komma ut en bit från folkmängden. Antingen ute på landet eller åtminstone inte det mest livade
området. Han går bra ihop med våra hundar, och att han kommer till någon med hundvana är ett krav. Katter som står på sig ska gå bra, men det går inte att vara en räddhare om man ska bo ihop med en hårdhudad gatuhund! En självsäker tik vore troligtvis det allra bästa sällskapet om ni har andra hundar (här hemma hunsas han av en liten dominant Schipperkedam).

Att Costi har varit gatuhund är det ingen tveksamhet om. Han är lyhörd och är ypperlig på att läsa av människors, samt andra hundars signaler. Kan man tolka hans subtila språk så kommer man få en lydig och välanpassad hund. En person med ett lugnt sinne kommer vara hans bästa mentor.

Vid utgång så är Costi väldigt exhalterad och kan knappt vänta på att få komma ut. Efter att han utfört sina behov så släpper ivern något och han kan börja njuta av omgivningen. Går han med spårlina så känner han sig som lugnast. Håller sig alltid inom 5-10 meters avstånd och kommer vid inkallning.

Vi hoppas nu att någon har tid och möjlighet att ta hand om detta knytte av charm och ge honom den kärlek och värme som han förtjänar.

/Jourmatte
 

© Hundhjälpen