www.hundhjalpen.seBIANCA

 
Ålder: 2 ½ år (juni 09)
Kön: Tik
Höjd: 47 cm
Längd: 58 cm
Hals: 29 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2010-03-14
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Bianca och hennes bror Fedrico (som kom till Sverige 19/7-09) lämnades som små valpar in till hägnet av en man som sade sig ha hittat dem utanför sin bostad. Valparna verkade dock fästa vid mannen och troligt är att han helt enkelt ville göra sig av med dem, ett öde som drabbar mängder av hundar dagligen i Rumänien. Många gånger dumpas hunden utan betänkligheter i obygder för att där få självdö av svält. Bianca och Fedrico hade kanske tur i alla fall. De har i hägnet vuxit upp till två vackra, positiva unga hundar.

Bianca liksom sin bror är en balanserad och godhjärtad hund. Hon har många fina karaktärsegenskaper som gör henne till en mycket trevlig bekantskap. Bianca är tillgiven och social, nyfiken, glad, pigg och lekfull. Ofta ses Bianca springandes i full fart bland de andra hundarna. Bjuds det upp till lek är hon genast där. När besökare kommer är hon snabbt framme och pockar på uppmärksamhet med små grymtanden och gnyenden. Kel och klappar får hon aldrig nog av. Bland de andra hundarna har Bianca en mellanposition. Hon har även träffat katter och inte reagerat nämnvärt. Vi söker nu till glada Bianca ett tryggt och aktivt hem där hon får utlopp för såväl sitt kärleksbehov som sin livsglädje.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige
2010 juli

2011 januari  
Text från Sverige

2010 maj: Jag tänkte skicka en liten hälsning från Biancas familj. Det går jättebra med henne, hon anpassade sig väldigt snabbt till livet här i Sverige. Redan från början var hon helt orädd, inte mycket var läskigt för vår lilla tjej. Hon går utmärkt i koppel utan att dra och hålla på. Hon kan sitt, ligg och stanna väldigt bra. Och att lära sig gå vid sidan av vägen utan att springa från sida till sida av den, det lärde hon sig kvickt som attan. Hon fungerar väldigt bra med alla hundar vi har träffat. Hon brukar ofta följa med mig till stallet och det är inte alls konstigt eller läskigt med hästar utan det går bra det med. Att bli kliad på magen är det bästa hon vet, man kan hålla på hur länge som helst.

Det är en helt underbar hund som vi har fått hem, vi kan inte tacka er nog för vad ni gör för hundarna.

/Amelie med familj2011 jan: Allt går bra med henne, men måste erkänna att det har gått väldigt smidigt från början. Hon anpassade sig så snabbt till hennes nya hem och kunde gå lös efter några månader i Sverige. Kunde nog ha släppt henne tidigare men man är ju lite nojig... Hon jagar inte efter djur
trots att vi bor ute på landet.

Nu har Bianca börjat gå på världens bästa hunddagis, hon stormtrivs att leka med massa hundar några dagar i veckan. Fungerar så himla bra!

Vi har även provat drag med henne, det tyckte hon var riktigt roligt. Sen har vi provat sök och även det gick bra. Hon är oerhört lättlärd. Vi gick även en grundkurs med henne för några månader sedan, gissa vem som skötte sig bäst? Bianca. Nu är jag kanske lite partisk men även instruktören berömde henne mycket. Hon är så härlig, är verkligen en stabil hund som är avslappnad. Samtidigt kan hon verkligen busa! Det är hon en hejare på, både med oss och hennes hundkompisar.

Vi har utan tvekan fått hem värdens bästa hund, det kunde inte ha blivit en finare som kom hem till oss. Tack för det!

/Hälsningar, Bianca med familj
 

© Hundhjälpen