www.hundhjalpen.seBERTIL

 
Ålder: 2 år (jan 10)
Kön: Hane
Höjd: 23 cm
Längd: 33 cm
Hals: 15 cm
Vikt: 5 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2010-06-13
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 En dag hittade hägnets personal två mycket små valpar i en skokartong som någon ställt ut i en skogsdunge. Då småhundar är populära för sällskap i Rumänien hade ägaren förmodligen haft för avsikt att sälja valparna men i stället valt att göra sig av med dem på detta sätt då denne upptäckt att de båda valparna var angripna av skabb och ohyra. Valparna fick självklart följa med till tryggheten i hägnet för behandling och en av dem är Bertil som nu har vuxit upp till en självsäker krabat som tar för sig av livets goda.

Bertil är en sprallig och busig kille med en personlighet som är många gånger större än hans fysiska volym. Han är om sig och kring sig i alla sammanhang och så fort det händer något spännande så är Bertil först fram för att kolla vem som gör vad och det är möjligt att haka på i aktiviteten. Om det händer för få saker i omgivningen så tar Bertil egna initiativ och utmanar genast sina hundkompisar på bus och lek. Bertil betraktar förmodligen inte sig själv som någon knähund men även en främmande famn hos en besökare i hägnet kan vara ett intressant äventyr för en stund. Till Bertil söker vi ett erfaret hem där det bjuds på roliga aktiviteter och finns lekfulla hundkompisar. Om det finns barn bör de inte vara yngre än i tonåren.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda


Bertil och Sugar

Bilder från Sverige
   

Ginny och Bertil till höger på bilden

2011 april
Text från Sverige

2010 augusti: Bertil, eller Bertilious som han har kommit att kallas, precis som han ibland kallas björntass, farfarhunden (för att han har skägg precis som farfar) och en hel lista med andra namn. Kärt barn har många namn, eller hur är det man säger?

Han är en pojke full av påhitt och med ögon som lyser av bus. Inget går upp emot att fara runt i huset och i trädgården med Ginny och vår andra hund Alexie i illfart, och ibland även Basse, mina föräldrars cairnterrier. Deras lycka ihop när de leker är obetalbar.

Bertil är även en samlare. Om alla tre, eller fyra, hundar får varsitt tuggben, så går han och gömmer sitt egna för att sedan försöka få tag på de andras och lägga alla på hög. Detta gäller även allt annat han kan råka få tag på, såsom strumpor och underkläder.

I vissa lägen är Bertil lite mer försiktig. Cyklar och dammsugare skäller och morrar han åt. Hästarna hemma på gården tycker han inte heller är något vidare. Träffar han på någon ny människa är han väldigt blyg och avvaktande i början. Men hela tiden sker framsteg, han får all tid i världen på sig att vänja sig vid sin nya omgivning. Och han verkar trots allt trivas rätt bra!

Även om han den mesta tiden är en busig liten krabat kan det vara rätt mysigt att ta en liten vilopaus i mattes eller husses knä, eller att sova i sängen på natten (och väcka matte och husse på morgonen genom att börja hoppa och skälla i sängen med de andra två hundarna och tala om att det är dags för frukost).

Bertil tillför sådan energi och glädje här hemma, och en hel del skratt. Jag är väldigt lyckligt lottad över att kunna få uppleva den lycka och glädje som Ginny och Bertil ger mig!

/Med varma hälsningar Denise2011 april: Bertil bor nu hos husse tillsammans med hundkompisen Alexie och lever livet ute på landet. Härliga promenader över fälten, och bus i trädgården blandas med äventyr med husse när han ska ut på körtävlingar med hästen.

Rumänbästisen Ginnys flertaliga besök varje vecka är något utav en höjdpunkt i tillvaron, förutom när hon tar alla hans tuggben som han gömt och äter upp dem... Bertil är verkligen en riktig filur med den där glimten i ögat, och så väldigt älsklig. Alla otaliga mysstunder tillsammans med matte och husse är nog lika mycket omtycka från samtliga parter.

/Hälsningar från Denise
 

© Hundhjälpen