www.hundhjalpen.seBERTA

 
Ålder: 10 år (aug 10)
Kön: Tik
Höjd: 36 cm
Längd: 46 cm
Hals: 34 cm
Vikt: 11 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2010-10-17
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Vid en av sina vistelser i Cernavoda träffade Sara Turetta på lilla Berta. Den gamla tiken hade ett tufft liv på gatan. En äldre hund har oftast väldigt svårt att hävda sig bland ungdomarna och Berta var inget undantag. Att hon dessutom är liten och försiktig av sig gjorde inte saken bättre. Hade inte Sara hittat och plockat upp henne hade hon gått svältdöden till mötes.

Berta är en äldre värdig dam som har många sorger bakom sig. Livet i hägnet är jobbigt för henne, med allt oväsen och hundar, hundar överallt. Berta får därför liksom några andra hundar med särskilda behov bo på Adrianas bakgård (inne i hägnet) där det är lite lugnare. Hon är god vän med alla hundarna där. När vi träffar Berta är hon först lite tillbakadragen men märker snabbt att vi är snälla människor och kommer då fram. Hon nosar försiktigt och lutar sig lätt mot ens ben för att få kontakt. Vi får gärna stryka henne över pälsen och klia lite – hon tycker det är så härligt. Vi söker nu till vår kära Berta ett lugnt och tryggt hem där hon får tillbringa sina sista år. Berta har inte stora krav på aktivitet. Hon är lugn och stillsam, men kommer att tycka om små, lugna promenader. En egen skön bädd, god mat och mycket mys kommer att göra Berta lycklig. Det bör inte finnas barn under skolåldern i hemmet. Berta bor gärna med en snäll hundkamrat eller en katt. Då Berta är en av våra lite äldre hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen:

För att ytterligare öka möjligheterna för våra äldsta skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är äldre än åtta år till 2500 kr.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Obi och Berta
Bilder från Sverige

Berta och Obi 

© Hundhjälpen