www.hundhjalpen.seAGATA (nu EDITH)

 
Ålder: 9 år (jan 10)
Kön: Tik
Höjd: 21 cm
Längd: 30 cm
Hals: 20 cm
Vikt: 5 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2010-07-09
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Agata lämnades in vid hägnet av sin ägare. Man ville inte ha kvar hunden då hon var så tjock om magen. Att hon sedan bott i hemmet i många år hade ingen betydelse. Veterinärerna tog sig an Agata och vid undersökningen visade det sig att hon hade ett väldigt stort ljumskbråck vilket gjorde att hela magen såg deformerad ut. Agata opererades omgående och är idag helt återställd och vid utmärkt hälsa, redo för sitt nya hem.

Agata är en otroligt rar och söt äldre tik. Hon vill väldigt gärna vara med och mysa när någon tar sig tid. Agata är helt klart en famnsittare som aldrig tröttnar på trevligt umgänge. Hon är lugn och väldigt mjuk i sitt sätt, utan några som helst problembeteenden. Hon fungerar också bra med de övriga hundarna i sin grupp även om hon får nöja sig med att stå i bakre ledet. Vi söker nu för detta lilla charmtroll ett lugnt och tryggt hem där hon får tillbringa sina sista år med allt av livets goda. Agata har inget emot att dela sitt hem med en snäll, liten hund eller en katt. Stojiga småbarn kan dock bli lite jobbigt. Då Agata är en av våra lite äldre hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen:

För att ytterligare öka möjligheterna för våra äldsta skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är äldre än åtta år till 2500 kr.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2010: Här kommer en liten uppdatering hur det går för Edith fd Agata.

Efter en dramatiskt start på sin nya tillvaro i Stockholm då Edith direkt efter ankomst på Arlanda drog av sig korsbandet har hon nu funnit sig tillrätta. Trots operation och lång rehab har Edith från allra första stund visat vara en otroligt anpassningsbar och snäll liten hund. Nu ca 2 månader efter operation är hon nästan helt återställd och tillsammans med resten av familjen utforskar hon försiktigt både staden och skogen.

Edith är helt enkelt den mest fantastiska hund som det går att tänka sig!

/Hälsningar, Ebba & Edith
 

© Hundhjälpen